Odbrojavanje je završeno, počinju borbe za medalje

Podeli:
Privatna arhiva

Crnogorski boks na Evropskom prvenstvu za mlade u Budvi predstavljaće devet boraca, saopšteno je iz stručnog štaba reprezentacije. Pravo nastupa na šampionatu, koji će biti održan od 14. do 23. novembra, imaće takmičari rođeni 2002. i 2003. godine.

U borbu za što bolji plasman i pobedničko postolje, upustiće se: Bojana Gojković, Nela Radenović, Nina Radenović, Luka Gačević, Damjan Liješević, Đorđe Smolović, Miloš Krasnići, Petar Liješević i Andrija Lambulić.

Prvi takmičarki dan je na programu u subotu 14. novembra, a borci iz Crne Gore najavljuju borbu do poslednjih atoma snage. U centru pažnje će biti Bojana Gojković, devojka iz Budve, koja je dva puta uzastopno osvojila titulu šampiona Evrope u juniorskoj konkurenciji. Došlo je vreme za novi stepenik u karijeri.

Povezano

Kvalitetno sam odradila pripreme, a ono u šta sam sigurna i šta mogu da obećam je da ću u svakom meču pružiti maksimum. Očekujem dobre rezultate. Imala sam priliku da se borim sa svim kvalitetnijim protivnicama koje će učestvovati na šampionatu Evrope. Nisam opterećena žrebom, fokusirana sam na ring, a ponavljam, u svakom meču ću pružiti maksimum”, naglasila je Bojana Gojković, koja je jedna od glavnih aduta Crne Gore kada je osvajanje medalje u pitanju.

Mali kuriozitet predstavlja podatak da će na Evropskom prvenstvu ugled Crne Gore braniti i dve sestre, Nina i Nela Radenović.

Jako smo uzbuđena i jedva čekam da počne šampionat. Spremni smo, očekuje se dosta od nas. Daćemo maksimum, pa šta bude. Volela bih da osvojim medalju, posebno jer mi je ovo poslednja godina u uzrastu mladih. Nadam se da ću uspeti, sa svim konkurentima sam imala priliku da se borim i znam šta me očekuje„, rekla je Nela Radenović.

Privatna arhiva

Njena sestra Nina Radenović, takođe sa nestrpljenjem očekuje ulazak u ring i početak borbi.

Uskoro ćemo saznati imena rivala, prvi takmičarski dan je u subotu, a cilj je što više medalja. Ne opterećujem se žrebom, maksimalno smo odradili pripremni period, spremni smo za borbu do poslednjih atoma snage. Ime rivala nije bitno. Sigurna sam da mogu da budem dostojan rival svim devojkama koje se nalaze u žrebu”, naglasila je Nina Radenović.

I pored složene epidemiološke situacije, za učešće na šampionatu Evrope vlada veliko interesovanje, tako da se očekuje učešće boksera iz tridesetak evropskih zemalja, a samim tim i izuzetno jaka konkurencija.

Iako je Crna Gora kao domaćin mogla da prijavi znatno veći broj boraca, doneta je odluka da na šampionatu Evrope za mlade učestvuju samo momci i devojke koji su kadri da se umešaju u borbu za medalje.