Korak bliže borbi za pojas: Novi rival za Rakića

Podeli:
REUTERS / Jasmin Frank-USA TODAY Sports

Poznat je i novi rival najboljeg srpskog MMA borca – Aleksandar Rakić će se u meču poluteške kategorije (do 93 kg) šestog marta sastati sa nekadašnjim izazivačem za titulu Brazilcem Tjagom “Maretom” Santosom.

Za sada nije poznato gde će se duel održati, ali je objavljeno da će meč biti na tri runde. Informaciju su preneli relevantni MMA mediji, ali se još čeka zvanična potvrda UFC.

Povezano

Otkad je Džon Džons upraznio mesto šampiona u poluteškoj kategoriji i rešio da se okuša kao teškaš, sa nestrpljenjem se čeka rasplet u diviziji. Aktuelni prvak je Poljak Jan Blahovič, koji je u borbi za trofej bio bolji od Dominika Rejesa.

Blahovič će pojas braniti u superborbi protiv prvaka srednje kategorije Izraela Adesanje početkom 2021. godine, a trenutno je izvesno da će mu naredni rival biti Brazilac Glover Tešeira, koji je nedavno pobedio upravo Tijaga Santosa.

Rakić trenutno ima skor od 13 pobeda i dva poraza u profesionalnim mečevima, a u UFC je debitovao krajem 2017. godine i do sada je u elitnoj organizaciji ostvario četiri trijumfa uz poraz od Ezdemira.

Rakić je savladao Fransimara Barosa, Džastina Ledeta, Devina Klarka i Džimija Manuvu fantastičnim nokautom, a decembarski poraz od Ezdemira prvi je od Rakićevog debija 2011. godine.

U poslednjem meču je posle dominantne predstave savladao još jednog bivšeg izazivača kojeg je pobedio Džon Džons – Entonija Smita.

Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images