"Džons je poludeo, trebalo je da pusti Habiba na miru"

Podeli:
Steve Marcus/Getty Images

Otkad se krajem oktobra iz aktivnog bavljenja MMA povukao ruski borac Habib Nurmagomedov, ne stišava se rasprava o tome ko je najveći svih vremena – on ili Amerikanac Džon Džons? Svoje mišljenje o tome pružio je i još jedan nekadašnji as UFC – Danijel Kormije.

Nurmagomedov je u Abu Dabiju u drugoj rundi pobedio Džastina Gejdžija i po treći put odbranio svoj pojas prvaka u lakoj kategoriji (do 70 kg), nakon čega se oprostio iz poštovanja prema svom nedavno preminulom ocu i treneru Abdulmanapu.

Povezano

Nurmagomedov je ubrzo proglašen prvim na „paund for paund“ listi UFC boraca po sopstvenom zahtevu, a sa tom odlukom nikako se nije složio dugogodišnji „kralj“ poluteške kategorije (do 93 kg) Džon Džons, koji ima daleko veći broj pobeda u mečevima za titulu od Avarina.

Mislim da svaki veliki sportista ima i veliki ego i oni ne žele da svetla javnosti budu daleko od njih. Ne slažem se sa Džonsovim izjavama, trebalo je da pusti Habiba da ima svoj momenat. Trebalo je da napravi korak unazad to jedno veče i pusti čoveka da ima svoje veče. Trebalo je da bude malo strpljiviji, naročito nakon onakvog Habibovog nastupa“, izjavio je nekadašnji prvak UFC u poluteškoj i teškoj kategoriji i Habibov prijatelj Danijel Kormije.

Znam da je Džonsa pogodilo što su ljudi odjednom počeli da pričaju da je Habib najbolji, prethodnih godina uvek se govorilo o Džonsu kao o najvećem svih vremena. Međutim, to ne bi trebalo da ga iznervira do te mere da odgovara na svaki tvit o toj temi. Mislim da je malo poludeo zbog toga“, dodao je popularni DC, koji trenutno često radi kao stručni konsultant tokom prenosa UFC borbi.

Džons je nedavno upraznio svoj pojas šampiona u poluteškoj kategoriji i oprobaće se u najtežoj diviziji u 2021. godini, ali njegov naredni protivnik još nije poznat.