Bliži se Džošua-Pulev, šta ako neko bude imao kovid 19?

Podeli:
Al Bello/Getty Images

Sve je bliži 12. decembar i meč u kojem će britanski bokser Entoni Džošua u Londonu braniti titule svetskog prvaka teške kategorije u verzijama WBA, WBO, IBF i nekoliko manjih organizacija, a postavlja se veliko pitanje šta će se dogoditi ako neko od glavnih aktera bude pozitivan na koronavirus.

Džošuin protivnik je 39-godišnji Bugarin Kubrat Pulev, koji je 2014. godine već boksovao za svetski tron, ali ga je tada nokautirao slavni Ukrajinac Vladimir Kličko.

Povezano

Naravno da razmišljamo o potencijalnoj situaciji da neko od naših glavnih aktera bude pozitivan na kovid 19. Entoni i Kubrat su među najvećim teškašima današnjice i zarađuju dosta novca, tako da se sigurno redovno testiraju. Npr. Derek Čisora se pred svoj skorašnji meč sa Aleksandrom Usikom testirao svakog dana. Mi ćemo dovesti Puleva u Englesku pre borbe i postaraćemo se da bude u ’mehuru’, u zatvorenoj sredini, pre nego što nam se meč približi“, izjavio je Edi Hern, direktor Mečrum Sporta, agencije koja promoviše Entonija Džošuu.

Revanš-meč između Dilijana Vajta i Aleksandra Povjetkina nedavno je odložen jer je „Ruski vitez“ morao da bude hospitalizovan zbog zaraze koronavirusom.

Neki ljudi govore da je u slučaju da Pulev bude pozitivan na ’stend baju’ Čarls Martin, ali to nije tačno. Mislim da u tom slučaju Džošua jednostavno neće prihvatiti meč, čak i ako to bude značilo da će izgubiti titule“, dodao je Džošuin promoter.

Entoni Džošua ima 31 godinu, olimpijski je šampion iz Londona 2012. godine, a u profesionalnoj karijeri ostvario je skor od 23 pobede (21 KO) i jednog poraza. U ringu nije bio od kraja 2019. godine i meča sa Endijem Ruisom Juniorom, u kojem je povratio svoje svetske titule.