Džon Džons veći nego ikad pre: 109 kg mišića

Podeli:
Sean M. Haffey, Getty Images

Američki MMA borac Džon Džons sprema se za svoj debi u teškoj kategoriji UFC, a popularni „Bouns“ objavio je slike svojih priprema na kojima je evidentna njegova fizička transformacija.

Džons je najbolji poluteškaš (do 93 kilograma) u istoriji promocije UFC, a nedavno je odlučio da uprazni mesto prvaka u poluteškoj diviziji i konačno se okuša sa fizički najsnažnijim borcima.

Povezano

Nikada se nisam osećao tako dobro sa 109 kilograma. Trebalo bi da budem spreman u narednih nekoliko meseci“, napisao je na društvenim mrežama Džon Džons.

Zanimljivo je da je sa 109 kilograma Džona Džonsa više nego što je aktuelni prvak teške kategorije Stipe Miočić imao na merenju pred svoju poslednju borbu – treči meč sa Danijelom Kormijeom. Zanimljivo je da su i Miočić i Džons iste visine (193 centimetra), a ostaje da se vidi da li će Džonsov debi u teškoj katebgoriji biti meč za titulu protiv iskusnom borca hrvatskog porekla.

Džon Džons se smatra jednim od najvećih boraca u istoriji MMA, najmlađi je prvak u istoriji UFC, pošto je do titule stigao još 2011. godine pobedivši Šoguna Ruu. Na njegov briljantan skor u ringu senku su često bacali doping-skandali i problemi koje je izazivao van sportskih borilišta.