Camović i Radenović bez finala, kreće Bojana Gojković

Vesti borilački sportovi 20. nov. 202023:56 > 23:57
Podeli:
BK Budva

Posle dana odmora nastavljen je šampionat Evrope u boksu za mlade. Srbija i Crna Gora su imali dva aduta na putu ka velikom finalu, ali Stefan Camović i Nina Radenović nisu imali dovoljno snage i sreće.

Posebno se to odnosi na Stefana Camovića. Borac iz Srbije je uložio i poslednji atom snage, bio je ravnopravan rival Mihailu Zainulabidovu iz Rusije, ali su sudije smatrala da je Rus bio za nijansu bolji – 3:2, pa će se boriti za zlatnu medalju, dok Camoviću ostaje bronzano odličje koje je osvojio protiv Damjana Liješevića iz Crne Gore.

Nedugo zatim Nina Radenović nije uspela da se probije u veliko finale, iako se borili do poslednjeg atoma snage. Na kraju, slavila je Marina Stojko iz Ukrajine, koja je objektivno bila bolja u polufinalnom duelu.

Bronzane medalje su osigurali Bojana Gojković, Petar Liješević i Miloš Krasnići iz Crne Gore, odnosno Almir Memić i Semiz Aličić iz Srbije, uz prethodno spomenutog Stefana Camovića i Ninu Radenović.
Subotu, 21. novembar, donosi nova uzbuđenja i iskušenja. U ring će izaći dvostruka uzastopna šampionka Evrope u juniorskoj konkurenciji Bojana Gojković koja će se boriti za mesto u velikom finalu protiv Tare Bohatjuk iz Bosne i Hercegovine, koja je u četvrtfinalu pobedila Najaru Arojo iz Španije.
Veliku pažnju privući će i polufinalni duel između Petra Liješevića iz Crne Gore i Almira Memića iz Srbije, a izvesno je da će Miloš Krasnići dati sve od sebe da u duelu sa velikim favoritom, Mahailom Usovim iz Rusije, napravi podvig i stigne do prilike da se bori za zlatnu medalju.

Evropsko prvenstvo koje je odlično organizovano u Budvi, ulazi u samu završnicu, a ljubitelji boksa u Crnoj Gori i Srbiji imaju mnogo razloga za zadovoljstvo, jer su Crna Gora i Srbija već obezbedili sedam medalja, a pitanje je jedino, kakvog će biti sjaja na kraju smotre najboljih mladih boksera Starog kontinenta.