Džudo: Majdov drugi u Evropi!

Podeli:
Džudo savez Srbije

Nemanja Majdov osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 90 kilograma na Evropskom prvenstvu u Pragu. Srpski reprezentativac, svetski šampion u ovoj kategoriji iz 2017. godine, u finalu je na ipon poražen od Rusa Mihaila Igolnikova.

Sve što je Majdov uradio do odlučujuće borbe bilo je besprekorno. U grupi je prvo dobio Izraelca Li Kočmana, a posle njega i Slovaka Petera Žilku. Prolaz u polufinale overio je trijumfom protiv naturalizovanog Turčina Mihaela Žganka.

Povezano

Rovovsku borbu je Nemanja vodio u polufinalu sa Gruzijcem Bekom. Pobedio je na vazari i prvi put u karijeri stigao do borbe za kontinentalni tron. U odlučujućem meču ponestalo mu je snage i Igonikov je pobedio na ipon posle minut I 15 sekundi borbe.

Za Srbiju je ovo drugo odličje u glavnom gradu Češke. Prethodno je medalja istog sjaja završila oko vrata Andree Stojadinov u kategoriji do 48 kilograma.

Poslednjeg dana šampionata Milica Žabić je stigla do repeseža u kategoriji preko 78 kilograma, ali je poražena od Portugalke Nuneš.  Pre toga je savladala Špankinju Alvares, a izgubila je od Azerbejdžanke Irine Kindžerske.

Aleksandar Kukolj, šampion Evrope iz 2017.godine u kategoriji do 90 kilograma, odlično je počeo prvenstvo. U kategoriji do 100 kilograma savladao je favorizovanog Rusa Nijaza Iljasoa, ali je u drugoj rundi morao da pruži ruku Turčinu Šišmanlaru.