EP: Liješević preko Memića do finala, poraz Krasnićija

Vesti borilački sportovi 21. nov. 202018:26 > 18:29
Podeli:
BK Budva

Evropsko prvenstvo koje je odlično organizovano u Budvi, ulazi u samu završnicu, a ljubitelji boksa u Crnoj Gori i Srbiji imaju mnogo razloga za zadovoljstvo, jer su Crna Gora i Srbija već obezbedili sedam medalja, a pitanje je jedino, kakvog će biti sjaja na kraju smotre najboljih mladih boksera St

Podsećanja radi, do bronzanih medalja stigli su Nina Radenović, Damjan Liješević iz Crne Gore, Stefan Camović i Semiz Aličić iz Srbije, a drugog dana polufinalnih borbi u ring su izašli Miloš Krasnići i Petar Liješević iz Crne Gore, odnosno Almir Memić iz Srbije.

Miloš Krasnići je ispunio obaćenje. Uložio je i poslednji atoma snage da stigne do finala, ali je po mišljenju sudija, sjajni Rus, koji već ima dve zlatne medalje sa šampionata Evrope za mlađe selekcije, Mihail Usov slavio, na osnovu viđenog zasluženo, pa će se u Budvi boriti za tron, a Milošu Krasnićiju ostaje bronzana medalja koja je bez ikakve sumnje veliki uspeh.

Nedugo zatim, usledio je veliki derbi, meč koji se očekivao sa nestrpljenjem. U ring u ušli Petar Liješević iz Crne Gore i Almir Memić iz Srbije. Ulog je bio mesto u finalu, a obojica momaka su pre meča najavili da imaju ogromnu želju da stignu do pobede i prilike da se bore za titulu prvaka Evrope.

Posle velike borbe, slavio je Petar Liješević koji je objektivno bio bolji u sve tri runde. Odmah treba naglasiti da su Liješević i Memić pokazali da poseduju ogroman potencijal i da je pred njima sjajna budućnost. Liješević će se za zlatnu medalju boriti protiv izutetno kvalitetnog borca iz Rusije, Ramazana Dadaeva.

U poslednjem meču dana, na Evropskom prvenstvu će debitovati glavna uzdanica Crne Gore, Bojana Gojković koja je dva puta uzastopno osvajala zlatnu medalju na šampionatu Evrope za juniorke.

Bojana će se za mesto u velikom finalu boriti protiv Tare Bohatjuk iz Bosne i Hercegovine.