EP: Bojana Gojković u velikom stilu do finala

Vesti borilački sportovi 21. nov. 202019:38 > 19:39
Podeli:
Privatna arhiva

Bokseri iz Crne Gore, Bojana Gojković i Petar Liješević, boriće se za zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za mlade u Budvi, a Srbija i Crna Gora mogu da se pohvale da su u paklenoj konkurenciji osvojili sedam medalja.

Crna Gora u vlasništvu ima četiri, a Srbija tri. Obezbeđeno je pet bronzanih i dva srebrna odličja, ali je kristalno jasno da će Bojana Gojković i Petar Liješević nastojati da stignu do trona.

Posebno se to odnosi na Bojanu Gojković koja je u polufinalu, već u prvoj rundi primorala na predaju Taru Bohatjuk iz Bosne i Hercegovine. Bojana, koja je dva puta uzastopna bila šampion Evrope u konkurenciji juniorki, za samo 60 sekundi borbe je primorala sudiju u ringu da broji devojci iz BiH, pa je meč prekinut.

U velikom finalu, Bojana Gojković će se boriti protiv izuzetno opasne Ruskinje Alene Kantemirove.

Podsećanja radi, do bronzanih medalja stigli su Nina Radenović, Damjan Liješević iz Crne Gore, Stefan Camović i Semiz Aličić iz Srbije, a drugog dana polufinalnih borbi u ring su izašli Bojana Gojković, Miloš Krasnići i Petar Liješević iz Crne Gore, odnosno Almir Memić iz Srbije.

Miloš Krasnići je ispunio obaćenje. Uložio je i poslednji atoma snage da stigne do finala, ali je po mišljenju sudija, sjajni Rus, koji već ima dve zlatne medalje sa šampionata Evrope za mlađe selekcije, Mihail Usov slavio, na osnovu viđenog zasluženo, pa će se u Budvi boriti za tron, a Milošu Krasnićiju ostaje bronzana medalja koja je bez ikakve sumnje veliki uspeh.

Nedugo zatim, usledio je veliki derbi, meč koji se očekivao sa nestrpljenjem. U ring u ušli Petar Liješević iz Crne Gore i Almir Memić iz Srbije. Ulog je bio mesto u finalu, a obojica momaka su pre meča najavili da imaju ogromnu želju da stignu do pobede i prilike da se bore za titulu prvaka Evrope.

Posle velike borbe, slavio je Petar Liješević koji je objektivno bio bolji u sve tri runde. Odmah treba naglasiti da su Liješević i Memić pokazali da poseduju ogroman potencijal i da je pred njima sjajna budućnost. Liješević će se za zlatnu medalju boriti protiv izutetno kvalitetnog borca iz Rusije, Ramazana Dadaeva, a biće to prilika za revanš sa prošlog šampionata Evrope, kada je Dadaev osvojio zlato, a Liješević bronzu.

Sledi poslednji dan, izuzetno dobro organizovanog šampionata Evrope u Budvi, a da li će Crna Gora uspeti da stigne do zlatne medalje, ostaje da se vidi. Bojana Gojković i Petar Liješević definitivno mogu do evropskog trona.