Bojana Gojković neprikosnovena u Evropi

Podeli:
Privatna arhiva

Cnogorski bokser, Petar Liješević osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za mlade koje je sjajno organizovano u Budvi, a nedugo zatim do zlatne medalje je stigla i Bojana Gojković.

Petar Liješević je posle pobede nad Almirom Memićem iz Srbije dobio priliku da se revanšira Ramazanu Dadajevu, koji je pre dve godine, na juniorskom šampionatu Evrope u Moskvi, osvojio zlato, a Liješević bronzanu medalju. Dedajev je pobedio mladog Budvanina u polufinalu.

Usledio je revanš, usledila je borba za zlatnu medalju, a mladi Budvanin je dominirao od prvog do poslednjeg minuta, pa je jednoglasnom odlukom sudija stigao do evropskog trona.

Bojana Gojković, ekstra talenat iz Budve, devojka koja je dva puta uzastopno bila šampion Evrope u juniorskoj konkurenciji, nastavila je sa uspesima i u starijoj uzrasnoj kategoriji. Voljom žreba, stigla je do polufinala i bronzane medalje. Zatim je prekidom u prvoj rundi pobedila Taru Bohatjuk iz Bosne i Hercegovine.

U velikom finalu, Bojana je još jednom pokazala da je dragulj Crne Gore. Sjajno je odradila meč protiv izuzetno kvalitetne Izabele Roskoček iz Poljske, pa je jednom glasnom odlukom sudija stigla do evropskog trona.

Ljubitelji boksa u Srbiji i Crnoj Gori imaju mnogo razloga za zadovoljstvo i mnogo razloga optimizam kada je budućnost plemenite veštine u pitanju, jer su Srbija i Crna Gora osvojile šest medalja u paklenoj konkurenciji.

Podsećanja radi, bronzane medalje su osvojili Nina Radenović, Miloš Krasnići iz Crne Gore, Stefan Camović i Almir Memić iz Srbije, a jako blizu cilja i medalje, bili su Nela Radenović, Damjan Liješević, Luka Gačević iz Crne Gore, odnosno Semiz Aličić iz Srbije.

Zlatne medalje u režiji Petra Liješevića i Bojane Gojković su došle kao šlag na tortu, kao motiv za još jači i predaniji rad, kako bi se niska uspeha nastavila, kako bi se u bliskoj budućnosti ponovo osvajale medalje u seniorskoj konkurenciji. Na osnovu viđenog u Budvi, Crna Gora i Srbija sun a izuzetno dobrom putu.