Drašković za SK: Medalje su motiv za još jači rad

Podeli:
BK Budva

Bokseri iz Crne Gore nisu ostvarili, nego su premašili očekivanja na šampionatu Evrope za mlade, koje je sjajno organizovano u Budvi. Selektor Boško Drašković i prvi trener Nikola Ružić, mogu da se pohvale da su ostvarili san.

Naime, odmah posle Olimpijskih igara u Brazilu, grupa entuzijasta na čelu sa Boškom Draškovićem i Nikolom Ružićem je napravila projekat sa ciljem da se unapredi rad sa mlađim selekcijama, da se formira kvalitetna generacija, koja će u bliskoj budućnosti lansirati borca ili više njih na Olimpijske igre.

Na osnovu prikazanog i ostvarenog u Budvi, Crna Gora je na odličnom putu, ali je jasno da je ispred nje, mnogo rada, truda i odricanja, kako bi se neosporni potencijal pretočio u željeni kvalitet.

Petar Liješević i Bojana Gojković su osvojili zlatne medalje, a ujedno su proglašeni i za najbolje borce na šampionatu Evrope. Nina Radenović i Miloš Krasnići su osvojili bronzane medalje, a jako blizu cilja, bili su Nela Radenović, Damjan Liješević i Luka Gačević, ali su u stali na poslednjem koraku ka pobedničkom postolju.

Dobar utisak su ostavili Đorđe Smolović i Andrija Lambulić, ali nedostatak sreće prilikom žreba, nedostatak iskustva su učinili svoje, pa su pomenuti momci zaustavljeni u osmini finala.

BK Budva

Što se Evropskog prvenstva u Budvi tiče, slobodno mogu da kažem da su snovi postali java. Kako kada je reč o rezultatima, tako i organizaciji. Osvojili smo četiri medalje, dva zlata, imamo najbolje boksere Evrope u obe konkurencije. Ogroman rad, trud i odricanja su doneli željene rezultate. Međutim, tek smo na pola puta kada je reč o ostvarenju sna, odnosno cilja iz projekta koji smo pokrenuli. Primarni cilj, podsetiću još jednom, je da u bliskoj budućnosti, iz plejade mladih i talentovanih boraca, lansiramo u seniorsku konkurenciju momke i devojke kadre da se bore za medalje na velikim takmičenjima, kadre da stignu do Olimpijskih igara“, naglasio je za Sport Klub, selektor Crne Gore, Boško Drašković, koji je učestvovao kao bokser na Olimpijskim igrama u Londonu i nastavio:

Ostvareno na šampionatu Evrope je bio razlog za veliko slavlje. Ostvarili smo zaista mnogo i ponosni smo na ostvareno. Međutim, isto tako smo naučeni da nema spavanja na lovorikama, znamo kako i na koji način smo stigli do ogromnog uspeha. Odmah se okrećemo još jačem radu, širenju baze, jačanju u svim segmentima, kako bi nastavili put ka cilju, a to su borci u seniorskoj konkurenciji, na koje će Crna Gora biti ponosna, kao što je sada ponosna na momke i devojke koji su dostojno branili i odbranili ugled crnogorskog boksa i sporta na Evropskom prvenstvu koje je završeno i sjajno organizovano u Budvi“.

Ono što može da hrabri i raduje sve ljubitelje boksa u Crnoj Gori je činjenica da je većina boksera na šampionatu Evrope, debitovala u starijoj uzrasnoj kategoriji, a da su nastavili sa uspesima koje su imali u konkurenciji juniora.