"Duboa bolje rangiran od Džojsa?! Šokantno!"

Podeli:
Alex Davidson/Getty Images

Velika Britanija se priprema za veliki bokserski događaj, koji će se odigrati u subotu – dve velike nade teške kategorije sukobiće se u duelu koji će odlučiti ko će veoma brzo biti novi izazivač za svetsku titulu, a trenutno bolji plasman među izazivačima od Džoa Džojsa ima Danijel Duboa.

Prenos duela između Džojsa i Duboe možete pratiti u subotu na Sport klubu.

Duboa je ispred Džojsa na listi WBO – to je šokantno i neverovatno”, izjavio je menadžer Džoa Džojsa Sem Džons.

Povezano

Duboa je trenutno drugi izazivač na listi organizacije WBO iza Aleksandra Usika, koji će najverovatnije biti sledeći protivnik Entonija Džošue, ukoliko Britanac savlada Kubrata Puleva u narednom meču.

Duboa je na mestu koje mu u narednoj borbi nudi duel sa Džošuom ili Usikom – u zavisnosti od toga kada pojas postane dostupan. Ako ga Džojs pobedi, on će preuzeti to mesto od Duboe. Džo želi da se bori Džošuom, Fjurijem, Usikom i drugim najvećim zvezdama. Posle ovog meča to će i moći da uradi”, zaključio je Džons.

Džojs trenutno ima savršen skor od 11 pobeda u 11 profesionalnih mečeva (10 KO), a iza ovog 35-godišnjaka je i bogata amaterska karijera, pošto je u finalu OI u Riju 2016. godine izgubio od Tonija Joke.

Danijel “Dinamit” Duboa ima tek 23 godine, a u 15 dosadašnjih profesionalnih mečeva ima svih 15 pobeda, od čega 14 nokautom.

Duel koji će imati Duboa i Džojs možete pratiti u direktnom prenosu na Sport klubu 3 u subotu od 20 časova, a nezaboravno boksersko veče u subotu kompletiraće velikani ovog sporta duelom za pamćenje – Majk Tajson i Roj Džons Junior sastaju se od 3 časa, a direktan prenos biće obezbeđen na Sport klubu 1.