SK3: Duboa ili Džojs? Fjuri kaže 50-50, Hej uz veterana

Podeli:
Getty Images/Alex Davidson

Napokon će se dogoditi borba koju su ljubitelji boksa dugo čekali – Danijel Duboa (23) na Džoa Džojsa (35), a direktni prenos gledajte na Sport klubu 3 u subotu od 20.35.

„Želim da budem tamo za tu borbu, da je komentarišem, baš ne bih želeo da je propustim. Obojica su dobri borci. Džo je ogroman i čvrst, pregaziće vas ako mu stanete na put, ali i Danijel je krupan, mlad i svež. Svešće se na kraju na to ko bude više želeo pobedu jer za nju su obojica sposobni“, smatra 32-godišnji Tajson Fjuri, dvostruki svetski šampion u teškoj kategoriji.

Povezano

Biće to sveengleski okršaj, a obavljeno je i merenje – Duboa, koji do sada ima skor 15-0 u karijeri (14 pobeda nokautom) izmeren je na 110,8 kilograma u svojoj drugoj borbi od početka pandemije. Sa druge strane, Džojs (skor 11-0, deset pobeda nokautom) izmeren je na 117,4 kilograma, koliko je približno imao i u pobedi nad Brajantom Dženingsom prošlog jula.

„Čini mi se da Duboa može da zaustavi Džojsa ukoliko dođe do ranog obračuna. Ako ne bude tako, ako bude pravi bokserski meč, verujem da Džo Džojs ima prednost. Na kraju prednost dajem čoveku kojeg znam jer sam video da može da dobije batine i da ih podnese – Džojs će slaviti na poene ili će se borba prekinuti u kasnoj fazi“, ističe Dejvid Hej, vlasnik WBA pojasa u teškoj kategoriji posle pobede nad Nikolajem Valuevom 2009. godine.

Još jednom – subota od 20.35, Sport klub 3, ne propustite bokserski spektakl i borbu Danijela Duboe i Džoa Džojsa.

Međutim, to nije sve – u subotu na nedelju od 3.00 na Sport klubu 1 čeka vas povratak u ring velikog Majka Tajsona, koji će se rivala imati Roja Džonsa juniora.