Oporavio se posle poraza od Rakića: Brza pobeda Smita

Podeli:
Chris Unger/Zuffa LLC via Getty Images

U noći između subote i nedelje održana je još jedna UFC priredba u “Ejpeks centru” u Las Vegasu, a u glavnoj borbi u meču poluteške (do 93 kg) kategorije Entoni Smit bio je bolji od Devina Klarka zahtevom “trougao” u prvoj rundi.

Glavna borba ove priredbe trebalo je da bude duel dvojice teškaških zvezda – Derika Luisa i Kurtisa Blejdsa, ali je ona otkazana nekoliko dana ranije jer je Blejds bio pozitivan na koronavirus.

Povezano

Bila je to prva pobeda za Entonija Smita posle dva vezana poraza u 2020. godini – od njega su ubedljivo bolji bili Glover Tešeira i srpski borac Aleksandar Rakić. To je bila ukupno 50. borba u profesionalnoj karijeri “Lavljeg srca” Smita, a do sada je ostvario 34 pobede i 16 poraza.

U ostalim mečevima glavnog programa u velter kategoriji (do 77 kg) Migel Baesa je bio bolji pošto mu je Takaši Sato predao usled zahvata na vratu “trouglom” u drugoj rundi. U teškoj kategoriji Parker Porter bio je bolji od Džoša Parizijana jednoglasnom odlukom sudija, a na isti način slavio je i Bil Aldžeo protiv Spajka Karlajla u perolakoj kategoriji (do 66 kg).

U konkurenciji dama Norma Durmont Vijana je bila bolja od Ešli Evans-Smit sudijskim preglasavanjem, a u još jednom meču perolake divizije Džonatan Pirs je pobedio Kai Kamaku.

Narednog vikenda na programu je novi UFC ivent na istom mestu, ali ni ovog puta nije bilo sreće sa koronavirusom, pošto je Kevin Holand takođe bio pozitivan na koronavirus, pa neće moći da se bori protiv Norvežanina Džeka Hermansona, kao što je planirano.

Kako prenose neki MMA mediji, Hermansonov protivnik u duelu srednje kategorije će verovatno biti Marvin Vetori.