Beograd umesto Krasnojarska dobio SP u rvanju 2022.

Podeli:
rvanje
REUTERS/Bernadett Szabo

Svetska rvačka federacija objavila je da će se Svetsko prvenstvo u rvanju naredne godine umesto u predviđenom ruskom Krasnojarsku održati u glavnom gradu Srbije.

Ova odluka doneta je usled presude Suda za sportsku arbitražu u slučaju ruske antidoping agencije i svega što je išlo uz to. A između ostalih je i zabrana Rusiji da organizuje sportska takmičenja do decembra 2022. Stoga, domaćinstvo će biti povereno Beogradu koji se kandidovao za Svetsko prvenstvo 2023. tako da će se tražiti novi domaćin za to takmičenje.

Ovogodišnje Svetsko prvenstvo biće održano u oktobru u Oslu. Ovo je velika čast za Beograd i prvi put da glavni grad Srbije organizuje svetsku smotru najboljih rvača, a jedini put kada je neki grad sa ovih prostora organizovao Svetsko prvenstvo bilo je 1981. u Skoplju.

„Poštujemo rešenje Sportskog suda u Lozani i stav WADA, pa smo u skladu s tim prilagodili naš kalendar. Nedavno smo sa velikim uspehom održali individualno Svetsko prvenstvo u Beogradu, a verujemo da će i Rusija biti sjajan domaćin SP 2023. godine“, rekao je Nenad Lalović, predsednik Svetske rvačke federacije.

Komentari

Vaš komentar