Filip Hrgović nokautirao Marka Radonjića

Podeli:
Filip Hrgović
Guliver Images

Na stadionu u austrijskom Klagenfurtu, bokser iz Crne Gore, Cetinjanin Marko Radonjić pokušao je da pomrsi račune velikom favorite Filipu Hrgoviću, ali je borac iz Hrvatske odbranio internacionalni IBF pojas u teškoj kategoriji i zvanje pretendenta za titulu svetskog prvaka.

Filip Hrgović, koji je osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Brazilu, a zatim se preselio u profesionalne vode, ostvario je 13. pobedu, u isto toliko mečeva, a čak 11 je završeno prekidom.

Menadžerski tim Filipa Hrgovića je dugo nastojao da ugovori meč za odbranu titule, mnogo boraca je odbilo da izađe u ring sa Hrgovićem, ali je Marko Radonjić sa skorom od 22-0 u profi ringu, odlučio da prihvati izazov.

Reuters/Andrew Couldridge

Filip Hrgović, koji bi na osnovu najava koje stižu iz njegovog tima, nakon pobede nad Radonjićem, uskoro mogao da dobije priliku da se bori za svetsku titulu, kontrolisao je dešavanja u ringu od prvog do poslednjeg minuta.

Tokom druge runde Hrgović je četiri puta obarao na pod Radonjića, ali je Marko ipak uspeo da se dokopa treće. Usledio je novo brojanje za Radonjića, koji nije odustajao, iako je bilo jasno da je pitanje trenutka kada će meč biti završen.

Hrgović je do pobede stigao u četvrtoj rundi, kada je šesti put uspeo da obori Radonjića. U tom momentu, sudija je prekinuo meč, meč u kojem je razlika u kvalitetu bila evidentna.

Komentari

Vaš komentar