Još u šampionskoj formi: Holovej „prebio“ Kejtara

Podeli:
Logan Riely/Getty Images

Prva UFC priredba u 2021. godini održana je na "Ostrvu borbe" u Abu Dabiju, a u glavnoj borbi večeri, meču perolake kategorije (do 66 kg), slavio je nekadašnji šampion Maks Holovej, koji je posle pet rundi jednoglasnom odlukom sudija bio bolji od Kelvina Kejtara.

Borbe u Etihad areni na ostrvu Jas održane su pred publikom, što je prvi takav slučaj u UFC od izbijanja pandemije koronavirusa, ali je hala bila daleko od ispunjene.

Holovej je apsolutno dominirao tokom svih 25 minuta, o čemu svedoče i kartice sudija – bodovali su 50-43, 50-43 i 50-42. Borac sa Havaja upućivao je seriju za serijom udaraca, a Kejtaru je najteže bilo u drugoj i četvrtoj rundi, u kojima je bio na „ivici ambisa“.

Treba odati priznanje i Kejtaru, koji je uprkos neverovatnom broju pretrpljenih udaraca ostao na nogama, a često i prilično snažno uzvraćao Holoveju.

Ostaje da se vidi koja će biti sledeća borba za „Blagoslovenog“ , koji je u svoja prethodna dva meča gubio duele za šampionski pojas od Aleksandra Volkanovskog – oba puta kontroverznim odlukama.

Povezane vesti

U „co-main“ event borbi viđen je sudar dvojice veterana, legendi ovog sporta, koji je trebalo da bude održan još 2013. godine. Ipak, borba je upriličena sa velikim zakašnjenjem, a Karlos Kondit pobedio je u meču velter kategorije Meta Brauna jednoglasnom odlukom sudija posle tri runde. Odluci je prethodila velika borba, koju je na kraju ipak rešio u svoju korist 36-godišnji „Natural Born Killer“, koji je tako zabeležio drugi trijumf zaredom.

Zanimljivo je da u prve tri borbe glavnog programa nismo videli drugu rundu – sve su okončane nokautom u okviru prvih pet minuta.

Prvo je Amerikanac Punahele Sorijano u meču srednje kategorije (do 84 kg) bio bolji od srpskog borca Duška Todorovića nanevši mu prvi poraz u profesionalnoj karijeri.

U borbi srednje kategorije (do 84 kg) Italijan Alesio di Kiriko nokautirao je na veoma atraktivan način „hed-kikom“ Amerikanca Hoakina Baklija, borca velike popularnosti, koji se smatra jednim od potencijalnih izazivača u narednom periodu. Baklijev nokaut iz 2020. protiv Kasanganaja proglašen nokautom godine u skoro svim relevantni izborima, ali je na startu 2021. godine Bakli i sam postao „žrtva“ nokauta za špice. Di Kiriko je tako prekinuo seriju od tri uzastopna poraza slavivši kao veliki autsajder.

U još jednom okršaju velteraša kineski borac Đijanglijang „Pijavica“ Li brutalno je nokautirao Argentinca Santijaga Poncinibija i tako mu pokvario povratak u oktagon posle više od dve godine, prekinuvši mu seriju od sedam pobeda. Li sada ima 18 pobeda i 6 poraza.

Komentari

Vaš komentar