UFC: Usman nokautirao Masvidala

Vesti borilački sportovi 25. apr. 202110:223 komentara
Podeli:
Kamaru Usman, Horhe Madisval
Jasen Vinlove-USA TODAY Sports

U noći između subote i nedelje u Džeksonvilu je održana priredba UFC 261, a u glavnoj borbi programa Kamaru Usman je odbranio šampionski pojas u velter kategoriji nokautom u drugoj rundi. Rouz Namajunes je spektakularnim haj-kikom ponovo zauzela presto slamka divizije, dok je neprikosnovena Valentina Ševčenko bez većih problema sačuvala titulu u muva kategoriji.

Pred 15 hiljada gledalaca na Floridi u dvorani „Vajstar Veterans Memorijal“ arena, posle 414 dana najbolja MMA promocija konačno je mogla da organizuje „event“ u prisustvu navijača.

U glavnom program bili smo u prilici da ispatimo pet mečeva od kojih nijedan trajao duže od dve runde.

Kamaru Usman je u centralnom okršaju desnim direktom nokautirao Horhea Masvidala na početku druge runde, čime je još jednom potvrdio epitet najboljeg velteraša. Usman je upisao 19. pobedu u karijeri, a drugu portiv Masvidala za manje od godinu dana. Takođe, treba istaći da mu je ovo bila četvrta uspešna odbrana nasova šampiona. Sa druge strane borac iz Majamija doživeo je 15. neuspeh u karijeri, a prvi nokautom i to na jubilarnom 50. nastupu.

U „co-main event“ borbi Rouz Namajunes se vratila na tron slamka kategorije pobedivši Džang Vejli savršenim haj-kikom posle samo 78 sekundi. Kineskinja je u ovaj meč ušla kao favorit, međutim na brutalan način je ostala bez šampionskog pojasa. Popularna „Thug Rose“ je ostvarila drugu pobedu zaredom, a osmu na poslednjih 10 mečeva, dok je Kineskinja pretrpela tek drugi poraz u karijeri i prvi posle 21. trijumfa u nizu.

Valentina Ševčenko je peti uzastopni put odbranila naslov najbolje u muva kategoriji savladavši Džesiku Andraž tehničkim nokautom u drugoj rundi. Borkinja iz Kirgistana bila je dominantna protiv bivše prvakinje slamka divizije, a u prilog tome ide i podatak da je bez većih problema zabeležila čak sedam obaranja. Nakon sedmog rušenja Ševčenko je došla od „crucifix“ pozicije iz koje je preciznim udarcima nanela ozbiljnu štetu Brazilki zbog čega je sudija morao da prekine meč.

U uvodne dve borbe viđene su strašne povrede. Posle više od 10 godina Juraja Hol i Kris Vajdmen imali su priliku da ponovo odmere snage. Dvoboj momaka iz Njujorka koji se nadmeću u srednjoj kategorji trajao je samo 17 sekundi, Hol je postao prvi borac u UFC istoriji koji je trijumfovao, a da nije zadao nijedan udarac. Naime, on je došao do pobede tako što je blokirao lou-kik bivšeg šampiona koji je doživeo prelom noge.

Okršaj u poluteškoj diviziji pripao je Entoniju Smitu koji je tehničkim nokautom slavio protiv Džimija Kruta zahvaljujući jednom, ali veoma snažnom i preciznom lou-kiku. Bilo je i više nego očigledno da je Australijanac pogođen tačno u živac i da mu je noga utrnula zbog čega se jedva kretao. Između prve i druge runde nakon konsultacije sa lekarom sudija je apsolutno opravdano prekinuo borbu, s obzirom na to da Krut nije mogao da se osloni na povređenu nogu.

Komentari

Vaš komentar