UFC: Vitaker pokazao da zaslužuje revanš protiv Adesanje

Podeli:
Robert Whittaker
AP Photo/John Locher

Borac iz Australije Robert Vitaker je slavio u borbi protiv Kelvina Gasteluma u UFC priredbi koja se održala u Las Vegasu.

U sudaru boraca u kategoriji do 84 kilograma pobedu je i više nego zasluženo odneo Vitaker, jednoglasnom odlukom sudija. Sva trojica arbitara su bodovala 50-45. U prilog tome idu i podaci da je Vitaker zadao 103 udarca dok je Gastelum imao 64. Takođe, borac iz Australije je upisao i četiri rušenja, sa druge strane je Gastelum samo jednom uspeo da obori popularnog Ripera.

Ovo je treći uzastopni trijumf za Vitakera koji je opet dokazao zašto je pravi izazivač u svojoj diviziji i zbog čega zaslužuje revanš protiv aktuelnog šampiona Izraela Adesanje koji ga je skinuo sa trona 2019. godine.

Legendarni Andrej Arlovski bio je bolji od Čejsa Šermana jednoglasnom odlukom sudija 29-28 sva tojica. Na 53. MMA meču u profesionalnoj karijeri bivši prvak teške kategorije ostvario je 31 pobedu. Šerman je posle četiri trijumfa pretrpeo prvi neuspeh i to posle tri godine.

U srednjoj kategoriji je Džejson Malkun je savladao Abudla Razaka Alhasana jednoglasnom odlukom. Popularni Mamba je najveće iznenađenje većeri jer su ga kladionice smatrale za najvećeg autsajdera. Ovo mu je bio drugi nastup u UFC i prva pboeda. Borac iz Gane je doživeo treći uzastopni poraz.

U konkurenciji dama u Muva kategoriji Trejsi Kortez je zabeležila devetu uzastopnu pobedu savladavši Džastin Kiš podeljenom odlukom sudija. Na otvaranju programa u lakoj kategoriji do trijumfa podeljenom odlukom sudija došao je Luis Penja koji je na iznenađenje mnogih imao prednost dvojice arbitara koji su bodovali. Iako je utisak da je Munjoz zaslužio pobedu.

Narednog vikenda očekuje vas UFC 261 koju predvode Usman i Masvidal, a na kojoj će ukupno biti tri borbe za pojas. Biće to prvi događaj pred punim tribinama jer su se stekli uslovi da se navijači vrate u hale. Prodato je već 15 hiljada ulaznica za naredni događaj. Spektakl sa Floride gledajte na kanalu Nova S.

Komentari

Vaš komentar