Usman: Ni nasleđe ni slava ni novac, volim borbu

Podeli:
Kamaru Usman
Photo by Steve Marcus/Getty Images

Uprkos tome što je najbolji borac na svetu u velter kategoriji, Nigerijac Kamaru Usman kaže da mu glad za pobedama ni najmanje nije utihnula.

„Zapravo je to malo čudno, i dalje osećam da moram da se dokazujem. Čak i više nego ranije – uprkos svemu što sam postigao, ljudi mi iz nekog razloga ne odaju dovoljno priznanja, ali tako je kako je“, kaže 33-godišnji Usman (17-1 u MMA, 12-0 UFC).

MMA

Nije put do vrha bio brz, Kamaru je devet pobeda morao da ostvari pre borbe za titulu, a zbog stila u oktagonu sa mnogo rvanja nije baš najdraži mnogim navijačima. Ipak, dobio je Masvidala, Kovingtona, Vudlija, Dos Anjosa i Maju, mnoge od njih prilično lako.

„Kada sam počeo ovim da se bavim, nije to bilo ni da bih izgradio nasleđe, a ni zbog slave i novca. Bilo je to zato što volim da se takmičim i da dokazujem da sam najbolji. To je bio moj mentalni sklop, i sada je, borba me motiviše, to je najvažnije“.

Nigerijska Noćna Mora, kako je Usmanov nadimak, dvaput je već odbranio titulu, a sada će to probati da učini i treći put – 13. februara u duelu sa Žilbertom Burnsom (19-3 u MMA, 12-3 u UFC) iz Brazila. Oni su nekadašnji sparing partneri.

„Mislim da sam mentalno bolji od svih u diviziji. Ako se protivnik ne pripremi dobro, to bude jednostavna borba. Sa druge strane, Kovington je bio spreman i izvukao je ono najbolje iz mene. Žilbert i ja nismo trenirali neko vreme, od tada sam dodao neke nove sitnice u svojoj igri“, zaključuje Usman.

Komentari

Vaš komentar