Usman prebio Burnsa i prestigao legendu!

Podeli:
Kamaru Usman
Photo by Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Šampion velter divizije Kamaru Usman pobedio je Brazilca Gilberta Burnsa u glavnoj borbi UFC 258 priredbe u Las Vegasu i tako je odbranio naslov šampiona u kategoriji do 77 kg.

Usman je savladao bivšeg prijatelja i sparing partnera tehničkim nokautom na početku treće runde.

Prva runda pripala je Burnsu, popularnom Durinju, koji je imao seriju odličnih udaraca, da bi nakon jednog desnog krošea ozbiljno uzdrmao Nigerijsku Noćnu Moru.

Ono što je Usman izdržao na nogama verovatno ne bi nijedan borac u velter diviziji. Utisak je da je Burns tada bio previše pasivan i nije iskoristio šansu.

Potpuno druga priča bila je od starta druge runde. Trevor Vitmen, novi trener Usmana, rekao je tada da Kamaru mora da počne da koristi direkte po kojima je prepoznatljiv i koji su ga učinili svetskim šampionom.

Čim je prošao prvi konkretniji direkt, videlo se da je Burns uzdrman i malo je nedostajalo da već do kraja druge runde dokrajči Brazilca. To je učinio na startu treće runde – Usman je promenio gard iz klasičnog u kontagard, desna ruka bila mu je prednja u toj situaciji i pogodio je Burnsa pravo u bradu. Brazilac je pao na zemlju, Usman je nastavio s udarcima, pa je sudija Herb Din morao da prekine borbu.

To je za Usmana bila treća uspešna pdbrana pojasa, prethodno je to uspeo protiv Kolbija Kovingtona i Horhea Masvidala. Takođe, to je Nigerijcu 13. pobeda u UFC (skor 18-1 u MMA), a posle borbe je prozvao upravo Masvidala pošto je prethodno Amerikanac izjavio da je samo sa šest dana pripreme uspeo Usmanu da polomi nos.

„Evo, dajem ti kompletne pripreme, sedam nedelja, pa ćeš videti šta ćete snaći“, obratio se Umaru Masvidalu.

Nigerijac je postavio rekord velter divizije sa 13 pobeda, jednu više od legende Džordža Sent Pjera.

U ko-mejn diveziji u muva kategoriji u konkurenciji dama Meksikanka Aleksa Graso pobedila je jednoglasnom odlukom sudija mladu Mejsi Barber. Glavnu razliku Graso je napravila u prve dve runde, pa je u poslednjih pet minuta bilo jasno da će sačuvati prednost.

U okršaju srednje kategorije Kelvin Gastelum je konačno zabeležio trijumf, nad Ijanom Hajnišom. Za bivšeg izazivača za naslov prvaka srednje kategorije to je bila prva pobeda još od maja 2018. godine i prekinuo je seriju od tri poraza.

U pero diviziji Riki Simon je došao do jednoglasne pobede nad Brajanom Keleherom, a na otvaranju mejn karda Džulijan Markez je pobedio Makija Pitola „anakonda čoukom“ u poslednjim trenucima meča, na 43 sekunde do kraja treće runde.

Komentari

Vaš komentar