Vraća se Nejt – i to kako!

Borilački sportovi 31. mar. 202112:48 > 13:53
Podeli:
Nate Diaz
Steven Ryan/Getty Images

Jedan od najpopularnijih MMA boraca današnjice vraća se u UFC oktagon – Amerikanac Nejt Dijaz boriće se sa Englezom Lionom Edvardsom u okviru priredbe UFC 262 u Hjustonu, koja će se održati 15. maja, potvrdila je elitna promocija. Zanimljivo je da će ova borba biti prva u istoriji UFC na pet petominutnih rundi, a da nije ni glavna borba programa, niti borba za šampionski pojas.

Biće to povratak u UFC oktagon za 35-godišnjeg Dijaza posle jednoipogodišnje pauze jer je poslednji put meč imao još u novembru 2019. godine kada je izgubio od Horhea Mavidala, kasnijeg izazivača za titulu u velter kategoriji (do 77 kg).

UFC:

I ovaj meč će Nik Dijaz imati u istoj kategoriji, iako se tokom duge karijere borio i u lakoj kategoriji (do 70 kg). Dijaz je zbog neumornog i atraktivnog stila borbe tokom godina, baš kao i njegov stariji brat Nik, stekao veliku popularnost, iako nikada nije osvojio šampionski pojas.

U profesionalnoj karijeri zabeležio je 20 pobeda (5 KO, 10 sabmišna) i 12 poraza.

Biće ovo brz povratak u ring za Liona Edvardsa, koji je 13. marta imao borbu sa Belalom Muhamedom, ali je ona prekinuta i poništena posle jedne i po runde zbog nedozvoljenog, ali nenamernog udarca prstom u oko, posle kojeg Muhamed nije mogao da nastavi borbu. Edvards u karijeri ima 18 pobeda (6 KO, 3 sabmišna) i 3 poraza uz jedan spomenuti poništeni meč.

Priredba UFC 262 trebalo bi da bude veliki spektakl, budući da će se u glavnoj borbi večeri odlučitavi o novom šampionu lake kategorije, nasledniku penzionisanog Habiba Nurmagomedova. U toj borbi će se sukobiti Brazilac Čarls Olivera i Amerikanac Majkl Čendler. Takođe, UFC 262 trebalo bi da donese i meč Tonija Fergusona i Benila Darijuša (takođe laka kategorije), zatim borbu Šejna Burgosa i Edsona Barboze (perolaka, do 66 kg) i duel Džeka Hermansona i Edmena Šabazijana (srednja, do 84 kg). Ipak, treba naglasiti da je raspored UFC borbi vrlo često podložan promenama.

Treba dodati i da je glavna borba na narednoj UFC priredbi izmenjena – Deren Til je morao da se povuče zbog povrede, loma ključne kosti, pa će se Italijan Marvin Vetori boriti sa Kevinom „Trejlblejzerom“ Holandom. Zanimljivo je da je Holand, borac izuzetno dugog jezika, poslednju borbu imao 20. marta, čak pet rundi protiv Dereka Bransona, ali je na samo nedelju dana od borbe „uskočio“ kako bi spasao glavnu borbu priredbe.

Komentari

Vaš komentar