Vraća se Nik Dijaz: „Promenio je sport MMA“

Podeli:
Nik Dijaz
Guliver Image / Image ID: 0008910612

Legendarni MMA borac Nik Dijaz vratiće se predstojećeg vikenda u UFC oktagon posle skoro sedam godina, a protivnik će mu biti još jedan UFC velikan – Robi Loler. Borba će se održati u Las Vegasu u okviru priredbe UFC 266 u kategoriji do 84 kilograma.

Biće to revanš duela iz 2004. godine, kada je Dijaz nokautirao Lolera.

UFC:

O povratku legendarnog borca govorio je i komentator Džo Rogan, poznat kao veliki poštovalac dela borca iz Kalifornije.

Nik Dijaz je svojom fizičkom spremom izmenio čitav sport MMA. On je uveo jednu stvar koja je tada bila nova – on nije pokušavao da udari rivala sa 100 odsto svoje snage, udarce je ’ispaljivao’ sa 50 odsto sile. Ali je umesto toga udarao dvostruko češće i rivalu nije dozvoljavao vreme da udahne vazduh. Psihološki je to veoma štetno delovalo na druge borce jer su im česti udarci konstantno prekidali ritam, a Dijaz bi na taj način shvatio i na kojem ste mestu ranjivi. Braća Dijaz, Nik i Nejt, su neverovatno izdržljivi, oni su radili prave trijatlone“, izjavio je Džo Rogan o Niku Dijazu.

Nik Dijaz (37) se nije borio od januara 2015. godine, kada je odlukom sudija izgubio protiv velikog Andersona Silve, ali je kasnije taj meč poništen jer je Brazilac bio pozitivan na neke nedzvoljene supstance.

Dijaz je poznat po svom neumornom stilu borbe, nadmoćnoj fizičkoj spremi i neverovatnoj sposobnosti da uputi ogroman broj udaraca praveći pritisak na rivala. Tokom profesionalne karijere koja je počela 2001. godine, borio se, između ostalih, u promocijama UFC, WEC, PRIDE, EliteXC, DREAM, Strikeforce.

U profesionalnim mečevima ima skor od 26 pobeda (13 KO, 8 sabmišna) i 9 poraza, uz dve poništene borbe.

Komentari

Vaš komentar