Instinkt odbranio titulu najboljeg regionalnog LoL tima

eSports 11. apr 201714:39 > 14:44
Podeli:
Promo

U nedelju 09. aprila imali smo priliku da gledamo dva najbolja regionalna League of Legends tima u okršaju za titulu šampiona.


Verovatno i najvažniji dan domaće profesionalne esport scene, finale Fortuna Championnship Series-a je opravdalo buku koja je napravljena u poslednje dve nedelje.

Ulazeći u finale, retko ko je verovao da ASUS ima neke realne šanse. Iako je ASUS ROG Elite po svim statistikama drugi najbolji tim u regionu, Instinct Esports je klasa za sebe. Ili su bar tako svi mislili.

Aktuelni šampioni Grčke i dvotruki nosioci titule regionalne LoL lige FCS su ipak naišli na neočekivani otpor u finalu. Iako je prvi meč prošao veoma jednostrano u korist Instincta, ekipa ASUS-a nije izgledala potrešeno.

U drugom meču toplaner ASUS-a Zeka je na iznenađenje publike i svih gledalaca izvukao Mundo-a i u potpunosi zbunio igrače Instincta. Zeka je u ovom meču bio neuništiv i uspeo da iznese svoj tim i izjednači rezultat.

U trećem meču Instinct se nije prilagodio Zekinim izborom heroja. Uz Mundo-a, ovaj put je i Baxa iznenadio sve i izazvao veoma zvučne ovacije svih prisutnih uzevši Tryndamere-a kao odgovor na izbor Instinctovog mid lejnera Milicu, koji je odlučio da igra Zed-a. Iznenađujući izbori heroja su izgleda bili pravi odgovor na agresiju aktuelnih šampiona i ASUS je uspeo da povede 2-1.

Nakon ove pobede, prvi put od početka sezone se osetila promena atmosfere, Instinct Esports nije nepobediv.

Na veliku žalost ljubitelja ASUS-a, igrači Instincta su iskoristili sledeću pauzu da se malo presaberu i vrate se korak nazad na osnove. Banovali su Munda i sklonili Zeku sa komfornog toplaner-a.

Dva meča kasnije Instinct je još jednom pokazao da su apsolutni šampioni i da zaslužuju titulu najboljeg regionalnog League of Legends tima!

Ovime je završen dvomesečni put timova iz Srbije, Hrvatske i Makedonije, a sledeće na redu su kvalifikacije za treću sezonu FCS-a koju potom prati početak regularne sezone.


%MCEPASTEBIN%