Blizzard predstavio prvih 7 učesnika Overwatch lige

eSports 13. jul. 201711:19 > 11:41
Podeli:
Red Bull

Predstavljeno je prvih sedam gradova koji će imati svoje predstavnike u Overwatch ligi, kao i imena pojedinaca i organizacija koja su ta mesta kupila, a među kojima su poznate ličnost iz sveta tradicionalnog i elektronskog sporta.

Red Bull

Blizzard je i zvanično predstavio prvih sedam gradova koji će imati svoje predstavnike u jednom od esport takmičenja o kojima se najviše govori u poslednjih godinu dana – Overwatch ligi.

Boston je grad poznat po velikom broju sportskih timova, od NBA do NFL lige, a upravo je vlasnik legendarnog NFL kluba New England Patriots, Robert Kraft, kupio mesto za Overwatch ligu u ovom gradu.

Odmah nešto ispod Bostona na jugu, Jeff Wilpon vlasnik New York Metsa će ispisati nove strane u istoriji Njujorka, kupivši predstavništvo ovog grada, tradicionalnog rivala Bostona.

Pored ljudi koji nam dolaze iz tradicionalnog sporta, tu je i poznati esport trio. San Francisko će redstavljati NRG Esports, za Los Anđeles se pobrinuo Noah Whinston vlasnik Immortalsa, dok će Ben Spoont vlasnik organizacije Misfits predstavljati Majami i Orlando.

U međuvremenu, na drugoj strani planete, poznata kineska internet kompanija NetEase je rezervisala dragocen slot u Šangaju, a neke glasine tvrde da je cena išla čak do 20 miliona dolara, mada za sada nismo dobili precizne informacije o tome.

Priču za sada zaokružuje grad koji je kolevka esporta – Seul. Grad u kome se održava i trenutno najveće Overwatch esport takmičenje, Overwatch Apex liga, će predstavljati Kevin Chou, vlasnik kompanije Kabam.

„Overwatch je igra u kojoj se heroji širom sveta bore za isti cilj, i Overwatch liga to najbolje predstavlja“, rekao je direktor i jedan od osnivača Blizzarda Mike Morhaime u zvaničnoj izjavi. „Ovu ligu gradimo za sve fanove – esport fanove, fanove tradicionalnog sorta, i sve ljubitelej gejminga, i izuzetno nam je drago da imamo ovako velike organizacije kojima je stalo da razvoja esporta na našoj strani.“

Ono što je važno napomenuti je i to da je Blizzard potvrdio da će se prva sezona igrati u esport areni u Los Anđelesu, dok timovi pripremaju svoje stadione za predstojeće sezone.

Svaka orgnaizacija koja kupi jedan od slotova dobiće dozvolu da pravi do pet turnira godišnje na svojoj lokaciji, kako bi poradili na razvoju lokalnog talenta i dovođenja novih igrača.

Što se tiče zarade za organizacije i igrače, Blizzard je izjavio da rade i na tome. Timovi će dobiti deo zarade od lige, kao i pravo da zarađuju na lokalnim proizvodima vezano za takmičenje, dok će igrači dobiti deo procenta prodaje opreme u samoj igri.

Iako su mnoge esport organizacije digle ruke od Overwatcha u proteklih par nedelja, Blizzard i dalje ima jasne ciljeve ka kojima ide, i koje planira da ostvari u budućnosti, što Overwatch čini jednim od potencijalno najvećih esport igara koje smo ikada imali.