Kina i Francuska se plasirale na finale Overwatch kupa

eSports 18. jul 201717:57 > 18:26
Podeli:
LGD Gaming

Grupe A i B su prošle bez većih iznenađenja, pošto su favoriti Francuska i Kina uspeli da obezbede plasman na Overwatch Svetski kup 2017 čija će se završnica odigrati na Blizzconu savladavši svoje protivnike u plejofu sa 3-0.

Kinu su predstavljali igrači jedne od najvećih kineskih organizacija LGD Gaming, dok je za Francusku nastupao tim Rogue. Obe reprezentacije su uspela da prođu kroz kvalifikacije bez ijednog poraza, ali su ipak na momente pokazale kako nisu nedodirljive, i da bi uz malo više truda i kvaliteta bilo moguće pobediti ih.

Kina je u plejofu dočekala drugoplasiranu reprezentaciju iz grupe B – Tajland, ali su tajlanđani pružili sjajan otpor, pogotovo na mapi Hollywood. Tajand je nastavio da drži korak sa Kinom, ali su na kraju pali i na mapama Lijiang Tower i Horizon Lunar Colony.

Francuska je takođe sa 3-0 savladala svoje protivnike, ekipu Norveške, a posebno će se pamtiti brze pobede na mapama Numbani i Nepal.

Overwatch kvalifikacije se sele u Australiju sledećeg vikenda, gde će se u grupi C boriti Švedska, Australija, Italija i Portugal, dok se u grupi D nalaze Finska, Japan, Španija i Vijetnam, nakon čega ćemo dobiti još dva učesnika Blizzcon finala.