JDCR i Koreja domininantni u Tekken 7 na Evo 2017

eSports 19. jul 201712:16 > 12:26
Podeli:
Twitch

Tekken 7 turnir na Evo 2017 festivalu borilačkih video igara je okupio preko 1200 igrača što ga čini najvećim Tekken turnirom ikada, a sve tri medalje su pokupili igrači iz Južne Koreje, dokazavši da im nema ravnih u ovom esport naslovu.

Kim „JDCR“ Hyun Jin i njegovi saigrači iz ekipe Echo Fox, Choi „Saint“ Jin Woo i Bae „Knee“ Jae Min su obeležili najveću svetsku Tekken smotru, a JDCR je uz titulu zaradio i $13.000 dolara, kao i automatski plasman na Tekken Svetskom prvenstu.

Ovaj rezultat je donekle i očekivan za fanove Tekkena, Knee iza sebe ima nekoliko uspešnih rezultata, među kojima se izdvajao CEO titula koju je osvojio prošlog meseca, dok je Saint osvojio King of the Iron Fist turnir prošle godine, kao i Tekken turnir na Evo 2016.

Ipak JDCR se izdvojio sjajnom formom u proteklih nekoliko nedelja, a zapanjuje činjenica da je osvojio 75% turnira na kojima je učestvovao.

U top 5 smo videli i jednog japanskog igrača – Miyabe Taisei je na svom prvom internacionalnom turniru osvojio veliko četvrto mesto, dok je američki igrac Hoa „Anakin“ luu osvojio petu poziciju.