FK Štutgart osnovao esport klub i doveo dva FIFA igrača

eSports 20. jul 201713:07 > 13:35
Podeli:
Stuttgart

Fudbalski klub Štutgart je osnovao VfB Stuttgart esports, dovevši u svoje redove dva profesionalna FIFA igrača, a to su Erhan "Dr.Erhano" Kayman i Marcel "Marlut" Lutz, koji se takmiče na konzolama PlayStation i Xbox.

Fudbalski klub Štutgart ima dugu tradiciju u sportu, osnovani su 1893. godine i poseduju timove u nekoliko različitih sportova. Dva puta su osvojili Bundesligu, a takođe imaju i tri titule internacionalnog UEFA Intertoto kupa. Oni su treća ekipa iz Bundeslige koja je ušla u svet profesionalnog gejminga, nakon što su to uradili Šalke 04 i Volfsburg. 

Njima je pomogla esport agencija STARK eSports da pronađu odgovarajuće igrače, a pored toga su ubedili i četiri sponzora fudbalskog tima da sponzorišu i njihov esport tim, među kojima je najpoznatija Puma, kompanija koja proizvodi između ostalog i sportsku opremu.

Jochen Rottgermann, član upravnog odbora VfB-a je izjavio sledeće u zvaničnom saopštenju: „Ulazak u FIFA esports je u skladu sa našim planovima koji uključuju interesantnu demografiju mladih koji prate profesionalni gejming, i koji su centar virtualne kulture koja sve brže raste. Gejming više nije popularan samo među mladima, već se širi u svim pravcima, i postaje fokus mnogih kompanija i sportskih organizacija, među kojima se od sada nalazimo i mi.“