EnVyUs trijumfovao na DreamHacku u Atlanti

eSports 25. jul 201715:55 > 16:16
Podeli:
DreamHack Flickr

EnVyUs je bar malo utolio tugu zbog neigranja na CS:GO Majoru u Krakovu, tako što su osvojili DreamHack Atlanta savladavši Heroic 2-1.

Adil ‘ScreaM’ Benrlitom je odigrao neverovatan meč u finalu, do kog je EnVyUs stigao tako što su u odlučujućem meču grupe B savladali švedski GODSENT sa 2-0 (19-16 cache, 16-7 Cobblestone), i pobedili Renegades u polufinalu rezultatom 2-1 (14-16 Cachce, 16-11 Train, 16-8 Cobblestone).

Kao i u meču protiv ekipe Renegades, EnVy je izgubio prvu mapu, nakon što je Heroic imao sjajan start 5-0. Iako su uspeli da ih stignu u jednom momentu i smanje na 11-13, Heroic je povezao tri runde i poveo 1-0.

EnVyUs je sjajno započeo Cobblestone, iako su izgubili prve dve runde. Nakon toga su povezali narednih 11, i iako je Heroic uspeo da ponovo pobedi pištolj rundu u nastavku, to nije bilo dovoljno da spreče EnVyUs da dođe do izjednačenja.

U odlučujućoj partiji na mapi Inferno smo videli samo jednu ekipu. EnVyUs je bio nezaustavljiv, osvojili su prvih 10 rundi, dok je Heroic uspeo da osvoji samo po jednu rundu o oba poluvremena, što je frnacuskoj ekipi donelo ubedljiv trijumf, novu titulu i 50.000 dolara.

Za kraj treba samo dodati da je na turniru u Atlanti Srbiju predstavljao tim Binary Dragons, i iako nisu uspeli da se plasiraju u plejof, u oba poraza protiv ekipe HellRaisers i Misfits su pokazali ogroman potencijal, i uz još vežbanja i navikavanja na LAN mečeve, možemo očekivati velike rezultate od njih u budućnosti.