Australija i Švedska izborile plasman na Blizzcon

eSports 26. jul 201713:19 > 13:46
Podeli:
Blizzard

Iza nas je i drugi kvalifikacioni turnir za Overwatch Svetski kup koji se održao u Sidneju, na kom su plasman na završnicu turnira koja će se održati na Blizzconu izborile reprezentacije iz grupe C - Australija i Švedska.

Još jednom smo bili svedoci dobrog rezultata domaćina, nakon što je Kina prošle nedelje takođe izborila plasman u šangajskim kvalifikacijama, s tim što Australija nije imala ni približno lak put do mesta koja vodi na Blizzcon.

Oni su ubedljivo savladali Italiju i Portugal sa 4-0 na početku grupne faze, da bi ih u odlučujućem meču za prvo mesto u grupi savladala Švedska 3-1. Zbog ovoga su u plejofu igrali sa velikim iznenađenjem grupe D – Japanom, koji je obezbedio prvo mesto u grupi ispred Španije, Finske i Vijetnama.

Australija je u svoj sastav okupila igrače ekipe Blank Esports koji mesecima igraju zajedno, dok su za Švedsku nastupala četiri igrača esport organizacije Misfits, što se pokazalo kao ključno za uspeh.

Ipak uigranost i iskustvo nisu bili jedini faktor dobrog rezultata, što je najbolje dokazao Japan. Tim od koga se malo toga očekivalo je prvo savladao Španiju 3-1, potom Vijetnam sa ubedljivih 4-0, da bi na kraju odigrao nerešeno sa favoritom grupe Finskom 2-2, koja nije ni uspela da obezbedi plasman u plejof.

U prvom meču odlučujuće borbe za mesto na Blizzconu Švedska je slavila ubedljivo na papiru protiv Španije, rezultatom 3-0, ali meč nije bio baš tako jednostran kao što krajnji skor pokazuje.

Kvalifikacije su se završile na najbolji mogući način po publiku, neverovatno ubudljivim mečom u kom je na kraju slavila reprezentacija domaćina. Australija je povela na mapi King’s Row, da bi Japan izjednačio na Lijiang Toweru. Volskaya je ponovo donela prednost Australiji, da bi Japan izašao kao pobednik na Doradu. Oasis je bila odlučujuća mapa, na kojoj je domaća selekcija slavila sa 2-0, i zaradila odlučujuću treću pobedu.

Kvalifikacije se sele sledeće nedelje u Poljsku, gde ćemo videti na delu i aktuelnog svetskog prvaka Južnu Koreju koja će u grupi E igrati sa Holandijom, domaćinom Poljskom i Austrijom. U grupi F će se takmičiti Rusija, Turska, Singapur i Kanada.