XBOCT se vraća u Na'Vi, ovoga puta u ulozi trenera

eSports 31. jul 201710:10 > 10:23
Podeli:

Alexander "XBOCT" Dashkevich se nakon dve godine vraća u Natus Vincere, ekipu u kojoj je proveo pet godina svoje igračke karijere, gde će se oprobati u ulozi trenera ekipa koju najverovatnije očekuju velike promene u sastavu tima, u skorijoj budućnosti.

XBOCT i legendarni Danil „Dendi“ Ishutin su godinama činili okosnicu Na’Vi Dota 2 tima. More fanova su zadobili nakon istorijskog trijumfa ekipe na TI1, prvom turniru u esportu koji je probio nagradni fond od milion dolara. Ekipa je nastavila da ređa uspehe, a u TI2 i TI3 su osvojili drugo mesto, nakon dva gorka poraza u finalima. Pad forme se nastavio sa TI4 gde su završili u top 8, da bi na petom izdanju The Internationala završili 14. što je bio početak kraja tima.

Ubrzo nakon toga Na’Vi je raspustio ceo tim, da bi samo četiri dana kasnije najavili formiranje ekipe oko Dendija, što je značilo da XBOCT neće biti u timu.

On je nakon toga potražio mesto u raznim CSI ekipama kao što su Team Empire, Fantastic Five, Team Spirit, pa čak i Cyber Anji, Dota 2 tim slavnog ruskog fudbalskog kluba, ipak nigde se nije predugo zadržao.

Na’Vi ove godine po prvi put propušta The International, zbog čega je evidentno da tim mora da uvede velike promene ako žele da zadrže korak sa vodećim CIS ekipama.