KT Rolster savladao Longzhu u borbi za prvo mesto

eSports 1. avg 201712:07 > 12:23
Podeli:
Twitch

KT Rolster i Longzhu Gaming su odigrali neverovatan derbi meč LCK lige koji je opravdao sva očekivanja, i u dve partije potpuno različitog tempa videli smo nadmoćnu igru KT Rolstera koji sada sa pravom sede usamljeni na vrhu tabele.

Prvo smo imali priliku da prisustvujemo maratonskoj partiji od 55 minuta u kojom smo videli čak četiri ubijanja barona, i dva mrtva elder zmaja, oba tima su zaradila preko 100.000 golda, a ADC igrači su prodavali čizme na kraju partije kako bi izvukli svoj maksimum.

Ipak nije se činilo da će biti tako, KT je imao ogromnu prednost na početku, ali se Longzhu herojski branio, uspeli su maltene da preokrenu partiju, ali su prvi redovi KT-a bili previše snažni sa kombinacijom Renekton-Gragas-Galio-Braum, dok je samo Deft sa Ashe bio taj koji je imao zadatak da ubije protivničke heroje, što mu je i pošlo za rukom, jer je zaista sjajno odigrao kasnu fazu igre.

Longzhu je sve karte bacio na PraY-a i njegovog Twitcha, ali je iskusni KT Rolster znao kako da dopre do njega i ubije ga čak sedam puta. Ipak i pored toga morali su više puta da se probijaju do nexusa, preko sve tri strane mape, i tek kada su srušili sva tri inhibitora pala je protivnička baza.

U drugoj partiji KT Rolster nije dozvolio protivnicima povratak u život, brzo su poveli sa dva Smebova killa na topu, a jednom kada je Maokai stekao veliku prednost, protivnički Renekton nije mogao da bude agresivan u lejnu, što je totalno poremetilo planove Longzhua.

Cuzz se nije video na Elise, Score je skoro ceo gejm imao dva nivoa prednosti sa Rek’Sai i gospodario je čitavom mapom, ali ipak PawN je taj koji je obeležio partiju sa 9-0-8 Oriannom koja je stekla toliko veliku prednost, da je bila bukvalno neuništiva.

Ovom pobedom KT Rolster je sebi maltene obezbedio ulazak u plejof kao prvoplasirana ekipa LCK lige.