AdmiralBulldog propušta TI7 – vraćen nazad sa aerodroma

eSports 1. avg 201714:29 > 14:40
Podeli:
Facebook

Legendarni švedski Dota 2 igrač, i bivši The International šampion - Henrik "AdmiralBulldog" Ahnberg, nije dobio dozvolu ulaska u Ameriku, i vraćen je nazad kući sa aerodroma, zbog čega će neće prisustvovati kao analitičar na predstojećem The International 7 Dota 2 turniru.

Poznati igrač koji je sa ekipom Alliance osvojio TI3 se nakon kraja profesionalne karijere posvetio ulozi analitičara, koju je trebao da kruniše učestvovanjem na TI7 koji sutra počinje. Ipak američka carina ga nije pustila da uđe u zemlju, zbog problema sa vizom.

Sudeći po onome što je igrač izjavio, on je zadržan na aerodromu sedam sati od strane emigracione službe koja je utvrdila da nema odgovarajuću vizu. Naime on je posedovao B1/B2 vizu, koja važi za turiste ali spada delom i u bizis vizu, i iako je dobio potvrdu od Valvea da će ona biti dovoljna, i da je potrebno da ima radnu vizu kako bi mogao da dođe do Sijetla.

Ovo nije prvi slučaj da neki igrač ima problema da ode na TI, a najviše su u prošlosti trpeli igrači iz Rusije, Ukrajine i Kine.

Valve se nije oglasio povodom ove vesti, i toga da li će naći na vreme zamenu za Admiral Bulldoga.