Madison Square Garden kupio Counter Logic Gaming

Podeli:
Riot Flickr

Kompanija Madison Square Garden koja u svom vlasništvu ima sportske klubove New York Knicks i New York Rangers je kupila većinsko vlasništvo jedne od najvećih američkih esport organizacija - Counter Logic Gaming.

Sa pojavom velikih igrača u vidu kompanija koje su investirale milione u esport organizacije, kao što su vlasnici Immortalsa, Team Dignitasa, Team Liquida, malo njih je preostalo koji su funkcionisali nezavisno, a tu su se izdavajali i dve najstarija NA organizacije, Team SoloMid i Counter Logic Gaming.

Ipak kako se približava kraj ove, i početak nove sezone NA LCS lige u kojoj će biti uvedena franšiza, sve organizacije će morati da investiraju veće svote novca kako bi kupili mesto u ligi, za šta su im potrebni sponzori.

CLG se odlučio da dovede ne samo sponzora, već da Madison Square Garden pretvorio u većinskog vlasnika, a kako navodi i osnivač i vlasnik CLG-a George „HotshotGG“ Georgallidis, MSG se pokazao kao neko ko ima slične ambicije i pogled na esport kao i CLG, zbog čega su se odlučili na ovaj korak.

David O’Connor, direktor Madison Square Garden kompanije je izjavio u obraćanju novinarima:

„2015. godine Madison Square Garden je bio domaćin finala plejofa NA LCS lige, i od tada aktivno tražimo načina da se aktivno uključimo u svet profesionalnog gejminga, jer vidimo esport kao nešto ka čemu težimo da se razvijamo.“

Povodom prodaje organizacije oglasio se i njen osnivač:

„Kada smo osvojili NA LCS ligu u Madison Square Garden areni to je bio jedan od najlepših momenata u istoriji organizacije“, rekao je HotshotGG u izjavi za novinare.“Ovo je sve tek početak, esport nastavlja da se vrtoglavo razvija, i ništa neće sprečiti njegov dalji napredak. Jedva čekam da predstavimo naše igrače i timove još većem broju fanova, što ćemo sada definitivno imati prilike da uradimo. Sa infrastrukturom i resursima koje MSG ima, pred Counter Logic Gamingom je svetla budućnost.“

CLG trenutno ima dva League of Legends tima, tri CS:GO tima, Overwatch tim, i nekoliko Super Smash Bros igrača. Iako je organizacija sada u vlasništvu MSG-a, HotshotGG je napomenuo da će on nastaviti da vodi CLG timove, iako nije još uvek navedeno koju će tačno poziciju u kompaniji imati.

Ova vest stiže samo nekoliko dana nakon što je istekao rok za prijavljivanje za kupovinu mesta u NA LCS ligi, tako da možemo očekivati slične vesti u vezi još neke organizacije u predstojećem periodu.