Stiže 11 Dota 2 turnira sa nagradom preko milion dolara

eSports 2. avg. 201715:06 > 15:37
Podeli:
Valve Flickr

Valve je najavio 11 Major turnira u sledećoj takmičarskoj sezoni 2017-2018, koji će svaki imati nagradni fond po minimum milion dolara, kao i još 11 Minor turnira, sa nagradnim fondom od $300.000 dolara.

 Izvor: Valve Flickr

Pre samo mesec dana Valve je objavio vest da uvodi velike promene u turnirsku Dota 2 scenu, i da će se fokusirati na Minor i Major turnire, koje će organizovati esport organizacije koje se pokažu kao najpodobnije.

Juče, dan pre početka TI7 koji će završiti aktuelnu takmičarsku sezonu, Valve je otkrio planove za sledeću, u kojoj nas očekuje pregršt turnira sa nagradnim fondom od bar $14 miliona dolara.

Prvi turnir nakon TI će biti Minor koji će organizovati StarLadder, a tačna lokacija još uvek nije poznata, mada se može pretpostaviti da će biti u CIS regiji. Turnir će se igrati od 11. do 15. oktobra, a nagradni fond će iznositi $300.000 dolara.

Pored kompanije StarLadder, videćemo još i DreamHack, PGL, Beyond the Summit i mnoge druge, u ulozi organizatora turnira, a biće posebno interesantno videti kako će se BtS snaći, koji su do sada organizovali „kućne“ LAN turnire. Tu je i kineski Perfect World, organizator Shanghai Majora prošle godine, koji se nije baš najsajnije pokazao, ali ovoga puta će imati ozbiljnu šansu za iskupljenje, pošto su im dodeljena čak dva Majora i jedan Minor turnir.

Uz nagradni fond koji ima The International, i 22 dodatna turnira, nema dileme da će Dota 2 još dugo biti esport sa ubedljivo najvećom svotom novca koja se deli kao nagrade, i videćemo kako će to dalje uticati na razvoj scene.