Lunatic-Hai odbranio titulu Overwatch Apex lige

eSports 2. avg 201716:48 > 17:00
Podeli:
Blizzard

Korejski Overwatch tim Lunatic-Hai je uspeo da odbrani titulu šampiona Overwatch Apex lige, savladavši u izuzetno uzbudljivom finalu ekipu KongDoo Panthera rezultatom 4-3.

Izazivač KongDoo Panthera je poveo 1-0 savladavši aktuelnog prvaka na mapi Nepal. Ipak Lunatic-Hai se brzo vratio u meč i izjednačio na mapi Eichenwalde. Nakon nerešenog ishoda na Temple of anubis, KongDoo je poveo na Lijiang Toweru, da bi Lunatic-Hai još jednom izjednačio na Gibraltaru.

Još jednu 4-4 partiju smo gledali na mapi Volskaya Industries, nakon čega su se ekipe vratile na Lijiang Tower gde je KongDoo poveo 3-2 u partijama, i došao na korak do titule.

Ipak Lunatic-Hai je i prošle sezone u finalu uspeo da se povrati od 1-3 gubitka i dođe do trijumfa, a da imaju izuzetnu mentalnu snagu dokazali su i ovaj put. 3-2 pobeda na mapi Dorado ih je dovela do 3-3 izjednačenja u ukupnom skoru, a Numbani je bila mapa koja će odlučiti novog šampiona.

Lunatic-Hai se u odlučujućim trenucima herojski branio protiv napadača, a iako su igrači tima KongDoo Panthera dali sve od sebe da nadmudre protivnike, i pobede bez otvorene borbe sjajnim rotacijama po mapi, to na kraju nije urodilo plodom, i Lunatic-Hai je bez većeg napora mogao da se posveti napadu kada je na njih došao red, i odnese zasluženu pobedu.

Pred njima je sada odmor, dok će neke igrače čekati kvalifikacije za Overwatch Svetski kup, a nakon toga ih čeka četvrta sezone Overwatch Apex lige, gde po prvi put nećemo videti inostrane timove, već će se boriti isključivo ekipe iz Južne Koreje.