LGD timovi dominirali prvog dana TI7

eSports 3. avg 201716:48 > 16:56
Podeli:
LGD

Kineski timovi LGD Gaming i LGD.Forever Young su obeležili prvi dan The International 7 Dota 2 turnira, savladavši sve protivnike bez izgubljene partije. Sa druge strane, tragičari prvog dana su bez sumnje Fnatic i Cloud9, koji se nalaze na začelju tabele A i B.

Kada je grupa A u pitanju, nismo videli previše iznenađenja na vrhu tabele, timovi od kojih se uspeh očekuje su i opravdali uloge favorita, prvenstveno LGD Gaming i Team Liquid, a tu je još i TnC Gaming, koga doduše pravi izazovi tek očekuju. EG je odigrao tri nerešena meča, što je jedinstven slučaj na takmičenju do sad, a njihovi protivnici su bili TnC, iG.Vitality i Team Liquid.

LGD je dokazao da je jedan od favorita turnira, savladavši Fnatic u svom prvom meču na TI7, da bi nakon njih pao i Team Empire. Nažalost Team Empire ne igra u punom sastavu, to se mora napomenuti, pošto Vladimir „Chappie“ Kuzmenko nije uspeo da dobije vizu na vreme, pa umesto njega za tim nastupa Roman „Resolut1on“ Fominok. Oni su pored poraza od LGD-a izvukli dva nerešena rezultata protiv ekipa Team Secret i Infamous, a upravo je Result1on taj koji je odigrao sjajno protiv ekipe iz Perua, što je donelo bod CIS ekipi.

Valve

Četvorostruki Major šampion OG je startovao sa pobedom u grupi B protiv ekipe Cloud9, koja je sa dva poraza zakucana na dnu tabele posle prvog dana, izgubivši i od ekipe Newbee, dok je u drugom meču dana Virtus.pro uništio Digital Chaos, o čemu najbolje svedoči činjenica da je prva partija trajala samo 22 minuta.

Digital Chaos i OG su potom odigrali međusobni duel, u kome su obe ekipe uzele po jednu pobedu, i pokazale nam vrhunsku igru, vrednu epiteta derbi meča dana.

Nakon što je i Virtus.pro odigrao 1-1 protiv ekipe Execration, LGD.Forever Young je sa dve pobede protiv HellRaisersa i Execrationa ostao jedina ekipa iz grupe B koja još uvek nije doživela poraz, ali videćemo kako će se nositi danas sa mnogo jačim protivnicima.