Blizzard forsira Murloc Shaman špil ovom novom kartom

eSports 4. avg. 201715:58 > 16:16
Podeli:
Blizzard

Još od Journey to Un'Goro ekspanzije igrači Hearthstonea čekaju na Murloc Shaman špil, a ova želja će im se možda ostvariti i mnogo brže nego što su mislili, od kako je Blizzard otkrio kartu Ice Fishing.

Ona je zaista jedna od najmoćnijih karata koje vuku dodatne karte, i za samo dve mane vam donosi dva Murloka iz vašeg špila, dok karte sa sličnim efektima uglavnom koštaju minimum tri, pa i više mane.

Blizzard

Ono što je posebno bitno je da ova karta ima sjajan potencijal za manipulaciju toga šta ćemo izvući iz biblioteke, i u kasnoj fazi partije kada smo izvukli većinu Murlok karata, možemo znati šta tačno da očekujemo od nje, što u mnogome može pomoći u razvijanju pobedničke strategije.

Blizzard je nedavno otkrio još jednu Murlok kartu a to je Brrrloc, za dve mane 2/2 stvorenje koje ima Battlecry – Freeze, koji će biti možda i najbitniji faktor Shaman špilova u novoj ekspanziji, zbog velike sinergije koju nosi sa sobom.

Kad smo kod Shaman karata, moramo spomenuti i još jednu novu kartu po nazivu Drakkari Defender, koja je jedna od najboljih anti-agro karata koje smo imali prilike da vidimo u skorije vreme. Za samo tri mane igrač dobija 2/8 kreaturu sa tauntom, a jedina mana karte je to što ima 3 Overload. 

Blizzard

Ove, i sve ostale Shaman karte sa velikim potencijalom i fleksibilnošću nas navode na to da pomislimo da će Freeze Shaman i/ili Murloc Shaman biti izuzetno popularan izbor nakon izlaska nove ekspanzije, samo je pitanje koja će se tačno vrsta špila najbolje pokazati na esport sceni.