Longzhu Gaming je prvak regularnog dela LCK lige

eSports 7. avg 201715:18 > 15:44
Podeli:
Facebook

Najveće iznenađenje letnje sezone LCK lige Longzhu Gaming je savladao Samsung Galaxy u direktnoj borbi za prvo mesto, i završio regularni deo sezone kao prvoplasirana ekipa, zbog čega su se plasirali direktno u finale plejofa.

Raspored se tako namestio da je upravo meč u poslednjoj nedelji regularnog dela takmičenja odlučivao ko će završiti na prvom mestu najjače League of Legends lige na svetu, nakon što je KT Rolster izgubio od SKT T1, što je ostavilo Samsung Galaxy i Longzu Gaming u borbi za tron.

Longzhu je prešao dug put od ekipe koja nije mogla da se plasira ni u plejof, do toga da se bore za direktan plasman u finalu plejofa, i to potpuno zasluženo. Od samog starta odlučujućeg meča Kim „PraY“ Jong-in je je počeo da skuplja killove, i još jednom se pokazao kao krucijalan faktor u uspehu svoje ekipe. On i njegov bliski prijatelj, support Kang „GorillA“ Beom-hyeon su znali da iskoriste prednost da uzmu prvu kulu, a potom i da naprave pritisak po celoj mapi, što je ekipi ubrzo donelo i prvog barona, od čega je Samsung uspeo samo na kratko da se odbrani, i ubrzo je Longzhu poveo 1-0.

U nastavku meča Samsung je uspeo da pruži žešći otpor, ali ih je kockanje sa baronom skupo koštalo, zbog čega su izgubili prednost koju su stekli u početku. Longzhu je to iskoristio da preokrene tok meča i uspostavi kontrolu nad vizijom po celoj mapi, što je iskusnoj ekipi poput njih donelo brzu pobedu.

Longzhu Gaming se ovim izborio za direktan plasman u veliko finale 2017 letnje sezone LCK lige, koje će se odigrati 26. avgusta. Prva runda plejofa počinje već 11. avgusta, i u njoj će igrati SK Telecom T1 i Afreeca Freecs.

Leaguepedia