EnVy kupuje mesto u Overwatch Ligi za 20 miliona dolara

eSports 7. avg. 201716:14 > 16:24
Podeli:
Blizzard

Kako ESPN prenosi, izvori bliski organizaciji su im potvrdili da je Team EnVyUs pri kraju pregovora oko kupovine slota za predstojeću Overwatch Ligu, gde će nastupati kao predstavnici Dalasa.

EnVyUs je jedna od organizacija koja je u Overwatch od samog početka. Njihov tim je počeo da osvaja turnire još dok je igra bila u beta fazi, a kada je izašla jedno vreme su bili najbolja ekipa na planeti, što su krunisali sjajnom igrom u Overwatch Apex ligi gde su osvojili prvu sezonu takmičenja.

Nakon što je Južna Koreja odlučila da se samo domaći timovi bore u Overwatch Apex takmičenju, EnVyUs se fokusirao na pregovore sa Blizzardom, a mesto u takmičenju će platiti oko 20 miliona dolara. To znači da će se takođe preseleiti iz Šarlota u Dalas čim dogovor bude finalizovan.

Blizzard je već prodao prvih sedam mesta u ligi, pet američkim organizacijama, i dva u Aziji, dok se očekuje još nekoliko sklopljenih dogovora do kraja meseca.

Iako je Blizzard objavio da će organizacije moći da prijave potpuno nove timove u njihovom takmičenju, možemo očekivati da će Team EnVyUs zadržati svoju aktivnu postavu.