Kina dominantna prvog dana TI7 plejofa, Cloud9 ispao

eSports 8. avg 20179:29 > 10:17
Podeli:
Valve

Iza nas je prvi dan završne faze The International 7, u kom smo videli nekoliko iznenađenja, mnogo kvalitetnih partija, i odlazak još četiri tima sa turnira, među kojima je i miljenik NA publike - Cloud9.

Dan je započeo mečevima pobedničkog baraža, a Team Liquid je kao favorit i prvi nosilac grupe A dočekao Invictus Gaming. IG je oduševio od samog starta sjajnom pick/ban fazom u kojoj su došli do svega što im je trebalo da odgovore na pretnje Liquida. Kuroky nije uspevao da pronađe gankove na Tasku jer je IG igrao oprezno, a kada je Xxs završio blink dagger na Batrideru, IG je ubrzao tempo igre i povećao agresiju što im je donelo nekoliko ubistava. Dva Roshana kasnije, negde oko 30. minuta, IG je poveo 1-0.

Drugi gejm je obeležio GH sa Keeper of the Light herojem. Iako su se timovi smenjivali u vođstvu većinu partije, IG je shvatio da je KotL glavna snaga Liquida u timskim borbama, i probali su da ga fokusiraju sve vreme u timskim borbama, ali je GH znao da pametno iskoristi buyback i donese svom timu Aegis. Iako je IG nastavio da se brani u nastavku partije, morali su da predaju malo nakon isteka 40. minuta.

U trećoj partiji smo videli žestoku borbu od samog starta, i nesvakidašnje veliki broj killova na obe strane u prvih 15 minuta. Prvu prednost IG je stekao nakon sjajne odbrane od ganka 4 igrača protivničkog tima uz sjajan Static Storm + Kinetic Filed combo koji je izveo Q na Disruptoru, što je njegovom timu donelo četiri izuzetno važna killa. Liquid se na kratko povratio, ali je nakon pola sata IG ipak imao preko 10.000 golda prednosti, i nisu dozvolili da njihovi protivnici naprave preokret, iako se Liquid herojski branio do samog kraja, čak i kada su bili u poslednjem napadu na 30.000 golda zaostatka, ali nisu uspeli da spreče odlazak u gubitnički baraž.

U drugom meču pobedničkog baraža Newbee je trijumfovao protiv ekipe EG 2-0. Činilo se da sa Kunkkom i Naga Sirenom EG ima bolji timski sastav za velike borbe, ali upravo kada je prošla rana faza igre, i kada su timovi počeli da se bore u grupnim borbama, Newbee je počeo da niže pobedu za pobedom, dok EG nije uspeo da se sastavi i poveže ni jedan dobar kombo. Nošeni na krilima pobeda u timskim borbama, Newbee je lako probio bazu EG-a i fokusirao tron za pobedu.

U drugoj partiji EG je odabrao sastav fokusiran više na sporiji početak i kasnu fazu igre, uz Enigmu za Universea i Sand Kinga za Zaia. Newbee je znao to da iskoristi i uspostavi kontrolu u lejnovima, nakon čega su se fokusirali na split push taktiku, ne dozvolivši EG-u timske borbe po njihovom ukusu. Newbee je lako probio barake, ali je EG uspeo da se brani još neko vreme, tako da je kineskoj ekipi trebalo oko 50 minuta da privedu meč kraju i plasiraju se u top 6.

Ekipa Execration je prvi tim koji je poslat kući nakon što ih je Team Secret savladao u BO1 meču u gubitničkom baražu. MidOne je sjajno odigrao na Templar Assassinu, YapzOr je dobio Rubicka po kom je prepoznatljiv, i tokom celog meča nije bilo dileme ko će biti pobednik.

Cloud9 je probao da ostane na turniru uz podršku publike, ali je Team Empire ovoga puta bio bolju. Više od pola sata su se timovi smenjivali u vođstvu i zadavali udarce, a kada je Empire uspeo da napravi prevagu, Arc Warden je uspevao da zaustavi CIS ekipu i produži nade za opstanak C9. Ipak jednom kada je Resolut1on skupio sve iteme na Faceless Voidu, baza je probijena, i nakon sat vremena igre Empire je obezbedio prolaz dalje.

OG je lako savladao peruansku ekipu InFamous, koja nema za čim da žali, i koja će ostati upamćena kao prva ekipa iz Južne Amerike koja se plasirala na turnir. OG ima dug put pred sobom do velikog finala, čeka će ih mnogo izazova u gubitničkom baražu, ali ako neko može iz njega da ispliva, onda su to oni.

Na kraju dana videli smo jedinu pobedu timova sa zapada potiv kineskih ekipa. Digital Chaous je savladao iG.Vitality i demonstrirao izuzetno kvalitetnu igru.

Akcija na turniru se danas nastavlja uz duele LGD ekipa u pobedničkom baražu. LGD.Forever Young dočekuje TnC, a LGD Gaming igra protiv Virtus Pro-a u jednom od derbi mečeva dosadašnjeg toka turnira.