OpTic osvojio Call of Duty Svetski šampionat 2017

eSports 14. avg. 201710:02 > 10:25
Podeli:
MLG

Iza nas je još jedan Call of Duty spektakl, u kom su se 32 najbolje ekipe sveta borile za nagradni fond od milion ipo dolara, a u velikom finalu OpTic Gaming je uspeo da ostvari svoje snove, i dva puta savlada pobednika pobedničkog baraža, ekipu EnVyUs i osvoji trofej i $600.000 dolara.

OpTic Gaming je sjajno započeo turnir sa sve tri pobede u grupnoj fazi takmičenja, uz ukupni skor 9-1, a samo Echo Fox je uspeo da ih savlada jednu partiju, u poslednjoj rundi grupne borbe.

Nakon toga ekipa je savladala australijski MF Black sa 3-0, da bi ih potom dočekalo jedno od najvećih iskušenja na putu do titule, meč protiv britanske ekipe Splyce koji su dobili sa 3-2. U trećoj rundi plejofa dobili su FaZe sa 3-0, i time zakazali meč protiv po mnogima favorita turnira, ekipe EnVyUs. U njemu su ipak izgubili 1-3, EnVy je tada mnogo bolje odigrao, ali OpTic nije odustajao, u finalu gubitničkog baraža su uništili Luminosity 3-0, i zakazali revanš meč sa ekipom EnVyUs u kom su morali da pobede dva BO5 meča.

Iako EnVyUs do njihovog prvog meča protiv ekipe OpTic nije doživeo ni jedan poraz na turniru, i tada su izgubili samo jednu partiju, u velikom finalu smo videli skroz drugačiju sliku. Optic je poveo 250-135 pobedom na mapi Retaliation Hardpoint, da bi EnVyUs izjednačio 6-2 pobedom na Throwback Search and Destroy.

OpTic je potom ponovo poveo sa 9-2 pobedom na Uplinku, da bi za kraj prvog meča pobedili 250-204 na mapi Scorch Hardpoint.

Ovaj poraz kao da je potpuno ošamutio EnVy, i dao ogroman vetar u leđa momcima u zelenom, koji su u drugom meča kompletno gospodarili igrom, i povezali tri pobede: Throwback Hardpoint 250-176, Crusher Search and Destroy 6-3 i za kraj Precinct Uplink 7-2.

Iako je OpTic i ranije osvajao titule u igri Call of Duty, ovo je njihov prvi veliki trijumf na CWL šampionatu kao ekipe, a vredi napomenuti da je ovo treća titula svetskog prvaka Damona „Karma“ Barlowa, druga koju je osvojio Ian „Crimsix“ Porter, i prva koju su osvojili Seth „Scump“ Abner i Matthew „FormaL“ Piper.