P1 preživeo NA LCS baraž, Xpecial se rasplakao

eSports 14. avg 201712:32 > 12:59
Podeli:
Riot Flickr

Phoenix1 i Team Liquid su izašli kao pobednici u NA LCS baražu za opstanak u takmičenju, pošto su se pokazali kao bolje ekipe od izazivača iz NA CS takmičenja, a iako turnir nije imao takmičarskog značaja, postoji razlog zašto su im ove pobede i te kako bile bitne.

Poznato je da se od sledeće godine uvodi sistem franšize u NA LCS ligu, što znači da će po ugledu na velika sportska takmičenja kao što je NBA liga, organizacije kupiti mesta u takmičenju, i iz njega neće biti ispadanja. Rok za prijavu za kupovinu mesta u ligi je istekao, i ne znamo sa sigurnošću koje su sve organizacija aplicirale za mesta u elitnoj američkoj LoL ligi, ali ono što znamo je da će ekipama koje već imaju tim u NA LCS ligi cena kupovine biti smanjena za oko 3 miliona dolara, koliko su Phoenix1 i Team Liquid potencijalno uštedeli.

Ipak za Phoenix1 put do pobede nije bio nimalo lak. Dok je Team Liquid savladao eUnited bez većih problema sa 3-0 u prvom kolu baraža, P1 se mučio protiv ekipe Gold Coin United, i savladao ih tek u odlučujućoj petoj partiji.

Team Liquid je potom overio ostanak u ligi savladavši Phoenix1 rezultatom 3-2, dok se eUnited izborio za još jednu šansu savladavši Gold Coint United 3-0.

U odlučujućem meču Phoenix1 je bio ubedljiv, i sa 3-0 srušio eUnited, ali vremena za radovanje nije bilo. Odmah nakon meča, support ekipe, i jedan od najiskusnijih LoL igrača na NA sceni, Alex „Xpecial“ Chu je dao intervju, u kom se u jednom momentu rasplakao kao što možete videti ovde, kada mu je izletelo da mu je žao što više neće imati prilike da igra sa ovim momcima u timu, čime je otvorio spekulacije za dve opcije. Ili on planira da se povuče i završi svoju dugogodišnju karijeru, ili Phoenix1 nije uspeo da nađe sponzora, i nisu se prijavili za kupovinu mesta u NA LCS ligi, te se u njemu neće takmičiti sledeće godine, što će dovesti do raspada tima.

U slučaju da se ovo desi biće zaista velika šteta, jer je Phoenix1 pokazao da su tim koji zaslužuju da se nađu u ovom takmičenju. Iako su iza sebe imali lošu sezonu, i nisu uspele da im se slože sve kockice, ne smemo zaboraviti da su prošle sezone završili kao treća ekipa u Americi, i da su ove godine sjajno branili čast NA LCS lige u Rift Rivals takmičenju, i dokazali da mogu da se bore čak i na internacionalnoj sceni kada su skoncetrisani i daju svoj maksimum.