T-Mobile potpisao sponzorstvo sa Cloud9 i TSM

eSports 18. avg. 201716:58 > 17:51
Podeli:
Riot Flickr

Jedna od najvećih svetskih telekomunikacionih kompanija T-Mobile je potpisala ugovor o sponzorstvu sa esport organizacijama Team SoloMid i Cloud9.

T-Mobile je već imao iskustva sa esportom, sponzor je američke Overwatch reprezentacije, i sponzorisali su Twitchov turnir u borilačkim igrama po nazivu Twitch Esports Arena, a da ih zanima gejming i esport dokazali su kada su pokrenuli aplikaciju Binge On prošle godine, koja omogućuje korisnicima mobilne telefonije korišćenje popularnih striming servisa kao što su Netflix i Youtube, a očekuje se uskoro da će se i Twitch naći na listi.

Telekomunikacione kompanije su okrenute modernim i mladim korisnicima interneta, među kojima prednjače gejmeri, tako da nije ni čudo da se što više okreću esportu. Podsetimo da Vodafone sponzoriše nekoliko esport timovau Španiji, SK Telecom već godinama vodi jednu od najuspešnijih esport organizacija na svetu, a tu je i veći broj manjih kompanija, koje pokrivaju lokalna tržišta.

Jack Etienne, osnivač i vlasnik Cloud9 je izjavio da je partnerstvo sa T-Mobile tek prvi korak u saradnji, i da uskoro možemo da očekujemo više projekata esport organizacije i kompanije.