Predstavljanje EBL CS:GO učesnika – Binary Dragons

eSports 21. avg 201717:05 > 17:51
Podeli:
Fortuna eSports

Počinjemo sa predstavljanjem učesnika Esports Balkan League CS:GO takmičenja, u kom će se boriti najbolji timovi iz regiona za najveći nagradni fond ikada na ovim prostorima, a jedan od favorita je svakako srpski tim Binary Dragons.

Binary Dragons su nastali od legendarnog srpskog CS 1.6 tima iNation za koji su nastupali najveća imena srpske esport scene kao što su Nikola „NiKo“ Kovač, Aleksandar „kassad“ Trifunović i Janko „YNk“ Paunović.

U 2013. godini ekipa se skupila u sastavu Luka „emi“ Vuković, Nikola „NiKo“ Kovač, Nestor „1NTEL“ Tanić, Nemanja „k1Ng0r“ Bošković i Anel „NENO“ Ceković, da bi u toku naredne dve godine promenili nekoliko igrača, ali i zadržali osnovu ekipe.

U sastavu u kom sad igra, ekipa nastupa od decembra prošle godine kada je Nemanja „nexa“ Isaković napustio tim i prešao u Renegades, a na njegovo mesto se vratio makedonski igrač NENO.

Ekipa je nastupala na velikom broju balkanskih turnira, a posebno se istakla sa osvajanjem drugog mesta na 4. sezoni Binary Dragons kupa, i top 4 završnice u petoj sezoni istog takmičenja, nakon čega je usledio poziv da nastupaju za istoimenu organizaciju koja je do tada imala CIS ekipu.

Od marta ekipa nastavlja da igra pod oznakom zmajeva, osvajaju drugu sezonu Prve Srpske Lige kao i prvu sezonu Adria Masters turnira. Nakon toga postižu uspehe na Headshot kupovima gde dolaze do jednog prvog i jednog drugog mesta, a na ESL South East šampionatu zauzimaju drugo mesto, nakon što ih je u finalu savladao upravo jedan od protivnika u predstojećoj EBL ligi – Outlaws.

Najveći uspeh ekipa postiže kvalifikovanjem za DreamHack Atlanta 2017, gde su igrali protiv nekih od najboljih ekipa na planeti, ali nisu uspeli da prođu u plejof nakon poraza od ekipa HellRaisers i Misfits.

Ovaj uspeh ih je doveo do top 50 ranga na HLTV listi gde trenutno zauzimaju 42. mesto u svetu, a glavni cilj ekipe je da što pre dođu do top 30, u čemu bi im pomoglo osvajanje EBL lige.

Ekipu će ka trofeju predvoditi Luka „emi“ Vuković, kapiten ekipe koji svojim znanjem o igri pomaže timu da dođe do taktičke prednosti nad protivnicima, a kao glavne udarčke snage izdvajaju se Nemanja „huNter“ Kovač, stariji brat legendarnog igrača Nikole „NiKo“ Kovača koji igra za FaZe Clan, i snajperista Đorđe „DJOXiC“ Niciforović, koji je za tim nastupao još u 1.6 periodu.

Tim zaokružuju Nestor „LETN1“ Tanić, jedan od najomiljenijih igrača među domaćim CS:GO fanovima, i predstavnik Makedonije u takmičenju, Anel „NENO“ Ceković.

Ekipa će imati priliku da se pokaže na još jednom internacionalnom takmičenju pre početka EBL-a, a to je Binary Dragons Prestige LAN, gde će ukrstiti koplja sa ekipama kao što su Spartak, Team Spirit i North Academy.

Ekipa najviše igra na mapama Mirage i Inferno, a najbolji procenat uspešnosti imaju na mapama Inferno i Cache.

Binary Dragons imaju velike ambicije kada je probijanje u sam vrh svetske scene u pitanju, a veliki korak ka tome bi im bez sumnje bilo osvajanje najvećeg regionalnog CS:GO turnira koji je pred nama.