Fnatic doveo duo iz Cloud9 Dota 2 tima

eSports 25. avg 201717:28 > 17:43
Podeli:
ESL

Nakon katastrofalnog rezultata na The International 7, Fnatic je rešio da izgradi svoj tim ispočetka, ostavivši samo dva igrača u startnoj postavi, a njima će se pridružiti Jacky "EternalEnvVy" Mao i Johan "Pieliedie" Astrom iz Cloud9.

Ekipu će potpuniti bivši igrač Fnatica Steve „Excalibur“ Ye, Šveđanin koji nije nastupao u prvoj postavi ekipe, ali je neko vreme proveo na klupi.

Ovo verovatno znači da će se Fnatic okrenuti ka evropskom tržištu kada je Dota 2 u pitanju, pošto sada u svojim redovima ima više igrača iz Evrope, u odnosu na Aziju.

Fnatic je završio grupnu fazu TI7 na poslednjem mestu u grupi A sa samo dve pobede i 14 poraza, zbog čega nisu uspeli da se plasiraju u plejof, i to je bio jasan znak da ekipa neće dočekati novu sezonu u istom sastavu.

„Ova godina je bila izuzetno teška za nas, kako u samoj igri tako i van nje. Drago mi je da smo uspeli da se plasiramo na TI, ali na kraju nismo uspeli da postignemo željeni uspeh na njemu, a glavni razlog tome je što nismo mogli da pronađemo zajednički jezik i isti stil igre, i nismo imali pravog vođu. Zbog toga u tim dolaze Envy, Pieliedie i Xcalibur, i zaista sam uzbuđen što ću imati prilike da igram sa njim. Nadam se da ćemo sa ovim timom uspeti da održimo konstantno dobru formu koja će nas dovesti do dobrih rezultata koje smo nekada imali“, rekao je Xin Khoo „Oxaiyo“ Chong u zvaničnoj izjavi.

Fnatic Dota 2 tim sada čine:

Xin Khoo „Oxaiyo“ Chong
Djardel „DJ“ MAmpusti
Steve „Excalibur“ Ye
Johan „Pieliedie“ Astrom
Jacky „EternalEnvVy“ Mao