Kompletiran spisak učesnika ELEAGUE Premier turnira

eSports 28. avg. 201710:35 > 10:48
Podeli:
Riot Flickr

Nakon završetka evropskih i američkih kvalifikacija za ELEAGUE Premier poznato je svih 16 učesnika lige. U EU kvalifikacijama trijumfovali su Team EnVyUs i Heroic, dok su u Americi najuspešniji bili Immortals, Team Liquid i Renegades.

Mnogi su se pitali da li će aktuelni CS:GO Major uspeti da se izbori za plasman na ELEAGUE Premier, sobzirom na to da im onlajn turniri nikad nisu bili jača strana, i da su nedavno izgubili kapitena tima, a na kraju se ispostavilo da su ta dva faktora bila ključna u neuspehu Gambita, koji se sapleo protiv poljske ekipe AGO Gaming već u drugoj rundi kvalifikacija koja ih je savladala rezultatom 16-14.

U gornjem žrebu kvalifikacija trijumfovao je Heroic koji je prvo savladao Majestic Lions 16-8, potom RedFear 16-2, da bi u odlučujućim BO3 mečevima pobedili FlipSid3 Tactis 2-0, koji im je bio i najveća pretnja u kvalifikacijama, da bi u poslednjoj rundi osvetili Gambit protiv AGO Gaminga, takođe bez izgubljene mape.

EnVyUs je odmah u prvom kolu kvalifikacija naleteo na GODSENT, i savladao ih 16-10, nakon toga su dobili tim samba 16-3, da bi nakon toga bili bolji od sve solidnije ekipe Red Reserve 2-0, i Alpha Republic identičnim rezultatom. EnVyUs je ovim nastavio seriju uspeha, i mora se priznati da francuska ekipa igra sve bolje i bolje u proteklih nekoliko meseci.

Kada su američke kvalifikacije u pitanju, Immortals su bez većih problema savladali ekipe SetToDestroyX, Denial eSports, Splyce i Obey Alliance, dok je Liquid pobedio novu ekipu Tempo Storma, CLG Academy, Luminosity, i na kraju Renegades sa 2-1 u poprilično neizvesnom meču. Renegades je ipak uspeo da dođe do turnira, nakon što se otvorio i treći slot u kvalifikacijama pošto je OpTic Gaming diskvalifikovan sa turnira, a do njega su došli 2-0 pobedom protiv ekipe Obey Alliance.

Turnir čija nagrada iznosi milion dolara počinje već 8. septembra, kada ćemo ponovo u akciji videti najbolje CS:GO timove na planeti.