Najavljena velika Paladins liga sa 10 pro ekipa

eSports 1. sep. 201712:13 > 12:30
Podeli:
PaladinsWorld

Esport asocijacija WESA je objavila formiranje velike esport lige Paladins Premier League, u saradnji sa Hi-Rez Studios kreatorom igara SMITE i Paladins, a u njoj će učestvovati neki od najpoznatijih esport timova na planeti.

Takmičenje startuje na jesen ove godine, a u njemu će se naći:

Team EnVyUs
Fnatic
G2 Esports
mousesports
Natus Vincere
Ninjas in Pyjamas
Renegades
Virtus.Pro
SK Gaming
Splyce

Liga će imati izuzetno profesionalni karakter – organizacije će deliti deo profita takmičenja, a svim igračima će biti obezbeđena plata. Ovo je zaista zdrava osnova za izgradnju lige, pogotovo zbog velikih imena esporta koja će u njoj učestvovati, ali se nameće koliko je zapravo publike zainteresovano za ovu igru.

Paladins definitivno jeste popularna igra, koja se pojavila pre tačno godinu dana, i od tada ju je igralo preko 15 miliona igrača širom sveta. Sa porastom interesovnja i broja igrača, pojavila se potreba i za esport scenom, a WESA i Hi-Rez Studios su se pobrinuli da cela priča pređe na sledeći nivo.

Hi-Rez Studios je najpoznatiji po svojoj igri SMITE, koja je pronašla svoju publiku na esport sceni, ali nije uspela da se izdigne na nivo MOBA igara kao što su Dota 2 i LoL. Paladins je njihov naslov za probijanje na FPS sceni, gde takođe vlada nemilosrdna konkurencija među naslovima kao što su CS:GO, Overwatch, Call of Duty, pa i novije igre poput PUBG-a koje grabe svoje mesto u svetu profesionalnog gejminga.

Iako još uvek nisu poznati sastavi svih timova, kao favorit se za sad bar izdvaja G2 Esports, koji je u svoje redove doveo američku ekipu koja je trijumfovala na prvom velikom Paladins turniru – DreamHack Valencia.