Team Spirit iznenadio sa novom Dota 2 postavom

eSports 1. sep. 201714:44 > 14:58
Podeli:
Team Spirit

Team Spirit je kompletirao svoj Dota 2 sastav sa dva igrača, a to su talentovani Rus Igor "iLTV" Filatov, i bivši Na'Vi član Malta "Biver" Winter, čime je organizacija dovela na poziciju supporta igrača sa različitog govornog područja, što je možda na prvi pogled pomalo čudno.

Team Spirit je držao na okupu svoj tim duže od pola godine, ali nisu uspeli da ostvare bitnije rezultate na CIS Dota 2 sceni. Zbog toga su u julu na klupu poslati Stanislav „633“ Glushan i Ivan „VANSKOR“ Skorokhod.

Fanovi organizacije su zadovoljni što se ekipi priključio iLTV sudeći po prvim utiscima, pošto je u pitanju zaista talentovan carry igrač koji je pre ovoga nastupao za M19, a on je u jednoj od najkraćih izjava koje smo ikada videli poručio fanovima samo ovo – „Neću vas izneveriti“.

Iako se nameće pitanje kako će se Biver uklopiti u ostatak tima gde svi vrlo dobro poznaju ruski jezik, valja se podsetiti da je on igrao za Na’Vi i da je dugo bio u sličnom okruženju, a po njegovim komentarima izgleda da je poprilično optimistički raspoložen, i da veruje da je Spirit uklopio dobar sastav koji može mnogo da postigne.

CEO organizacije Nikita Chikalina je takođe veoma pozitivan kada je novi tim u pitanju, a evo i šta je imao da izjavi:

„Svesni smo rizika koji donosi dovođenje stranog igrača u tim. Ipak, profesionalizam, ambicija, i zanje na svojoj poziciji je ono što Bivera čine vrhunskim igračem, i to nismo mogli da zanemarimo. Pre dve nedelje smo usporili sa pripremama koje su do tada bile sprovođenje u najstrožijem okruženju, i mogu reći da nikada do sad nisam video tako pozitivnu atmosferu među igračima bilo kog od naših timova. Nadam se da će ovo doneti rezultat koji će zadovoljiti naše navijače i investitore.“

Team Spirit Dota 2 tim sada čine:

Igor ‘iLTW’ Filatov
Bogdan ‘Iceberg’ Vasilenko
Alexander ‘DkPhobos’ Kuchera
Artem ‘fng’ Barshak
Malta ‘Biver’ Winter