EBL ekipe – Imperial, favorit iz Bugarske

eSports 1. sep 201717:08 > 17:57
Podeli:
Fortuna eSports

Vreme je da predstavimo još jednog od bez dileme glavnih favorita prve sezone Esports Balkan League, a to je bugarska ekipa Imperial, koja iza sebe ima i možda najveće internacionalne uspehe od svih takmičara.

Jedan od dva velikana bugarske CS:GO scene je prvobitno formiran pod imenom Mortal Kombat, a srpskim fanovima su najpoznatiji iz perioda kada su nastupali pod imenom E-Frag.net Esports Club.

Od početka ove godine igraju ponovo pod svojim prvobitnim imenom, da bi ih 28. aprila u svoje okrilje primila britanska esport organizacija The Imperial.

Pod ovim imenom su osvojili 2. sezonu Balkan Pro lige gde su savladali rivale iz EBL-a Nexus u velikom finalu, dok ih je ubrzo zatim drugi veliki bugarski tim – Outlaws, sprečio da dođu do nove titule, savladvši ih u polufinalu 5. sezone ESL South East šampionata. Imperial nije odmarao tokom avgusta koliko i ostali timovi, zbog čega su odneli pobedu na Skinhub Championship turniru što im je donelo 6.000 dolara.

Broj turnira koji su osvojili pre toga je zaista impresivan, a neki od njih su Game Evolution Bulgaria 2016, Global Grand Masters u kom su u velikom finalu savladali PENTA Sports 2-0 što im je donelo 10.000 dolara, kao i 22. sezonu ESEA Global Premier Challenge lige čija je nagrada za prvo mesto 18.000 dolara.

Najveći uspeh pod imenom E-Frag net im je bilo osvajanje 2. mesta na EU Minoru – Columbus 2016 gde su u velikom finalu izgubili od HellRaisersa, što im je donelo plasman na IEM X, kao i drugo mesto na Copenhagen Games 2016 gde ih je takođe savladao HellRaisers.

Iako su već postigli mnogo toga, i trenutno se nalaze na 30. mestu na HLTV rang liste najboljih timova sveta, Imperial ne posustaje, već sebi stavljaju izuzetno visoke ciljeve, tako da ih u predstojećem periodu čeka veliki broj turnira, liga i kvalifikacija, među kojima se izdvajaju zatvorene kvalifikacije za World Cyber Games 2017, prva sezone Esports Balkan League, kao i 26. sezona ESEA Premier lige, gde igraju i legendarni Virtus.pro, redovan učesnik najvećih CS:GO turnira FliPsid3 Gaming, kao i aktuelni Major šampion Gambit.

Pored Binary Dragonsa, Imperial je tim sa ubedljivo najviše iskustva, i ono će im pomoći da se nose izađu na kraj sa komplikacijama u regularnom toku lige  ako ne krene sve po njihovom planu, usled umora zbog konstantnog igranja na velikom broju turnira.

I pored svih obaveza, Imperial su izdvojili vremena za Sport Klub kada smo ih kontaktirala, a na nekoliko naših pitanja je odgovorio Emiliyan „spyleadeR“ Dimitrov.

Sport Klub: Da li osećate pritisak zbog toga što ste jedan od favorita za osvajanje prve sezone EBL-a, i ko vam je po tebi najveća konkurencija?

spyleadeR: Ne bih rekao da osećamo pritisak favorita, zato što su svi timovi koji učestvuju pokazali određene kvalitete, zbog čega su i pozvani u ligu. Ne bih nikog posebno izdvojio, zato što je naš cilj da savladamo svakoga na putu do titule, i svejedno nam je kojim će to redom biti.

Sport Klub: Uz sve veći broj onlajn i oflajn turnira, kako Imperial uspeva da se snađe i odluči na kojim od njih želi učestvovati? Da li je vaš plan da probate da se kvalifikujete za što veći broj takmičenja odjednom, ili birate samo određene turnire koji su vam najbitniji?

spyleadeR: Da, istina je da je CS:GO esport scena u razvoju, i to je sjajno, zato što je igra takva da skoro svako može da pobedi svakog uz malo sreće i u određenoj situaciji. Iako se turniri najavljuju maltene svakodnevno, mi pokušavamo da konstantno igramo što veći broj turnira, zato što nam je potrebno vreme i kvalitetne partije kako bi popravili nedostatke u našoj igri.

Sport Klub: Šta je vaš glavni cilj kao ekipe, koji želite da postignete do kraja godine?

spyleadeR: Imamo puno ciljeva koje želimo da ostvarimo na putu do vrha. Među njima je što bolja timska igra i sinergija unutar ekipe, osvajanje što je više moguće onlajn i oflajn turnira, i što bolji plasman na svetskoj rang listi.

Sport Klub: Koji je po tebi vaš najveći uspeh u istoriji tima?

spyleadeR: Ne bih mogao da navedem samo jedan, pošto ih je bilo nekoliko koji se izdvajaju, a to su IEM Katowice, Starladder i ESEA Global Challenge, a od trijumfa, izdvojio bih osvajanje 22. sezone ESEA Global Challenge lige.

Sport Klub: I još samo jedno, šta bi poručio CS:GO fanovima koji nisu iz Bugarske, zašto treba da navijaju baš za vas u EBL ligi?

spyleadeR: Zato što zaista dajemo sve od sebe da dokažemo da postoje jaki timovi i u ovom regionu, timovi koji mogu da postignu veliki internacionalni uspeh. To nije lako dokazati, nije lako doći do novih fanova, i zato nam je potrebna podrška navijača iz cele regije, kako bi dodatno motivisani nastavili svoj put ka vrhu. Hvala svima koji su nas do sada bodrili, i onima koji će to činiti u budućnosti. Hvala vam što verujete u nas.

Nema dileme da Imperial ima pobednički mentalitet, ima jasan plan i cilj ka kome teže, i dovoljno želje i motivacije da naporno rade da do toga i dođu. Sve ovo su razlozi zašto ih CS:GO fanovi u regionu smatraju jednim od favorita Esports Balkan League, ali kao što je i spyleadeR rekao, danas svako može da pobedi svakoga, i sama uloga favorita ne znači previše ako se ne podupre kvalitetnom igrom.